shutterstock_2138869009.jpg
shutterstock

shutterstock

Манифестације

ФЕСТИВАЛ МАШТОВИТЕ ФИЗИКЕ НАМЕЊЕН СВИМ ГЕНЕРАЦИЈАМА: Закорачите у свет науке кроз едукацију, забаву и радионице

11.06.2024.

ФЕСТИВАЛ МАШТОВИТЕ ФИЗИКЕ НАМЕЊЕН СВИМ ГЕНЕРАЦИЈАМА: Закорачите у свет науке кроз едукацију, забаву и радионице
Величина слова

Фестивал маштовите физике, биће одржан 12. јуна 2024, од 12 до 18 часова, у Музеју науке и технике (улаз из Добрачине 51), најавили су организатори.

Где се одржава

Музеј науке и технике


Када се одржава

12. јун


Фестивал организују Музеј науке и технике, Молекул центар забавне науке, Физички факултет Универзитета у Београду, Прва београдске гимназија и Математичка гимназија из Београда.

Јединствени догађај, Фестивал маштовите физике окупља едукаторе и ентузијасте из области физике, математике и роботике који ће посетиоцима свих генерација уз забавну атмосферу приближити чаробни свет науке кроз различите интерактивне радионице и експерименте.

Прва београдска гимназија води кроз маштовите и фасцинантне експерименте из физике. Посетиоци ће имати јединствену прилику да осете узбуђење науке док пролазе кроз собу пуну ласера, коју су до сада имали прилике да виде само у филмовима.

Математичка гимназија, позната по свом иновативном приступу образовању, представиће идеје своје секције примењене физике и електронике, уз демонстрацију напредних софтвера, робота и многих других пројеката којима су се истакли на светским такмичењима.

Физички факултет Универзитета у Београду, као један од главних организатора, базираће своју презентацију на интерактивним примерима физике и провести посетиоце кроз серију невероватних открића - од демонстрација електрицитета и притиска, преко распеваних пламенова Рубенсове цеви, до тајанственог плазма агрегатног стања.
Овај јединствени догађај нуди прилику да се физика изучава на свет и динамичан начин, пружајући публици приступ низу интерактивних и едукативних активности.

Фестивал је настао с идејом да разбије уобичајене предрасуде о физици као сувопарној и тешкој дисциплини, нудећи посетиоцима прилику да истраже, експериментишу и доживе физику на потпуно нов начин.

Фестивал маштовите физике је више од уобичајеног догађаја - посетиоцима свих узраста пружа прилику да путују кроз свет науке, буду активни учесници, поставе питања, открију нове идеје и уживају у дружењу са стручњацима, професорима, студентима и ученицима ових престижних институција.

Подели вест