shutterstock_2363021443.jpg
shutterstock

shutterstock

Манифестације

19. БЕОГРАДСКИ КАРНЕВАЛ БРОДОВА И „ДАНИ ПОРОДИЦЕ”: Богат програм у суботу на Сава променади

11.06.2024.

19. БЕОГРАДСКИ КАРНЕВАЛ БРОДОВА И „ДАНИ ПОРОДИЦЕ”: Богат програм у суботу на Сава променади
Величина слова

Београдски карневал бродова, као и завршна манифестација Београдских дана породице, одржавају се у суботу, 15. јуна на Сава променади, најављено је из Туристичке организације Београда.

Дефиле окићених пловила, наступи познатих извођача, парада мажореткиња и забављача, дечје радионице, део су програма овогодишњег Београдског карневала бродова.
Програм почиње у 17 часова химном Београда и хитовима за децу у извођењу Хора „Чаролија” који ће заједно са наступом плесног клуба Ла Луна и мажореткињама из Беле Цркве развеселити најмлађе посетиоце.
Свечани дефиле Полицијског оркестра, који је постао својеврсни заштитни знак манифестације, означиће почетак програма на води у ком учествују једриличари Академског једриличарског клуба Београд, атрактивни туристички бродови, пловила различитих врста и намена из свих београдских марина. Предводник параде на води биће чувени брод „Ватрогасац” са воденим топовима, а за њим ће пловити брод „Хоризонт” на ком ће бити чланови Интернационалне полицијске асоцијације ИПА. Сва пловила учествују у избору за најлепше декорисан брод, а победнике очекују вредне награде.
По завршетку карневала на води, програм на обали се наставља концертом јединственог гудачког квартета „Dinamica Music”, музичке атракције Србије, који чине три електричне виолине и ДЈ.
Уследиће концерт Зорје, познате солисткиње са запаженим наступом на Беовизији, а затим и групе „Дечак из воде” посвећене сећању на Милана Младеновића и чувени састав ЕКВ, чија ће специјална гошћа вечери ће бити Тања Јовичевић.
На простору испред ТЦ „Галерија”, све до Куле Београд, родитељи и деца ће моћи да уживају у ликовним радионицама „Обојена барка, породична барка” ДКЦБ, поставком Музеја илузија и богатом карневалском „Мастер крафт” базару са сувенирима, уметнинама, рукотворинама и домаћим производима. Међу излагачима је Удружење жена из Војводине „Наше наслеђе” са ручним радовима хеклања, плетења, везења и ткања, као и Удружење СОС Дечја села Србија, у чијем учешћу се огледа хуманитарни карактер Београдсог карневала бродова.
Београдски карневал бродова организује Туристичка организација Београда уз подршку Града Београда и у сарадњи са ТЦ „Галерија”, Београдом на води. Пријатељ манифестације је компанија „Књаз Милош”.

Извор: Беоинфо

Подели вест