Карневалом бродова завршени „Београдски дани породице” 5.jpg
београд.рс

београд.рс

Манифестације

ЗАВРШЕНИ „БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ”: Карневал бродова и такмичење у сликарству затворили манифестацију

16.06.2024.

ЗАВРШЕНИ „БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ”: Карневал бродова и такмичење у сликарству затворили манифестацију
Величина слова

Карневали, првенство у сликарству, музички наступи и креативне радионице били су део завршног програма „Београдских дана породице”.

Карневал бродова и блузера, такмичење у сликарству и бројни музички наступи обележили су последњи викенд на манифестацији „Београдски дани породице” која је претходна два месеца организована на више локација у престоници. 

У уметничкој зони у Студентском парку посетиоци су учествовали на радионицама краснописа, стрипа и карикатуре, као и цртања и сликања. Дуж Кнез Михаилове улице одржан је карневал блузера, а у зони џеза и блуза публика је уживала у седам музичких наступа. 

Међународно првенство у сликарству „Art battle” било је за посетиоце један од најзанимљивијих садржаја завршног програма на „Данима породице". Током овог интерактивног такмичења, уметници су сликали на платну, док је публика навијала и гласала за најбољу слику, а све то уз музичку пратњу. 

„Београдски дани породице" јединствена су манифестација код нас коју је покренуо Александар Шапић током градоначелничког мандата 2023. године. Идеја ове смотре јесте промоција јединства породице, наше традиције, историје, уметности и културе.

Дефиле окићених пловила, наступи познатих извођача, парада мажореткиња и забављача означили су почетак 19. Карневала бродова на Сава променади. Карневал бродова био је главна атракција завршног дана манифестације „Београдски дани породице”, који је посебно обрадовао малишане, али оставио је без текста и одрасле. Свечано отварање Карневала обележио је богат програм на води и на обали.

Карневалом бродова завршени „Београдски дани породице” 3.jpg
београд.рс

Манифестација „Београдски дани породице 2024” чији је идејни творац и оснивач председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић током протекла два месеца организована је на више градских локација. Београђани и сви гости који су током ова два месеца посетили престоницу могли су да уживају у богатом програму који је чинило 18 тематских зона.

Подели вест