shutterstock_1464878402.jpg
shutterstock

shutterstock

Манифестације

ВОЈВОЂАНСКА ГАСТРОНОМСКА ПОНУДА: Овог викенда на земунскоj пијаци од паприкаша, кобасица до кнедли

14.06.2024.

ВОЈВОЂАНСКА ГАСТРОНОМСКА ПОНУДА: Овог викенда на земунскоj пијаци од паприкаша, кобасица до кнедли
Величина слова

Манифестација „Дани домаће хране и старих заната Војводине” одржава се у петак, суботу и недељу, 14, 15. и 16. јуна, на платоу пијаце „Земун” код житног кантара.

Где се одржава

пијаца „Земун”


Када се одржава

14. до 16. јун


У гастрономској понуди манифестације биће куваних јела као што су тарана са кобасицом, перкелт са резанцима, паприкаш, печене домаће кобасице и такозвани „лангош” (мекика). Љубитеље слатких посластица очекује колач на жару, традиционални мађарски специјалитет, као и разне врсте војвођанских штрудли.

Понуду ће, уз могућност дегустације, употпунити сухомеснати производи од мангулице, полутврди и тврди крављи и козји сиреви, као и најразличитије сорте вина, ракије и природних сокова.

Организатори манифестације, ЈКП „Београдске пијаце” и Пословно удружење „Пијаце Србије”, припремили су богат програм за петак, 14. јун, од 15 до 22 часа, као и у суботу и недељу, 15. и 16. јуна, од 9 до 22 часа.

„Дани домаће хране и старих заната Војводине” промовишу кулинарске специјалитете, произвођаче домаће хране и рукотворина из Војводине, као и традиционалне обичаје.

У суботу, 15. јуна, од 11 до 13 часова, гости манифестације биће организатори жетвених свечаности „Дужијанца” који ће посетиоцима представити део обичаја у вези са такмичењем рисара (стари начин жетве жита), затим традиционални рисарски доручак у којем су две основне намирнице свеж домаћи хлеб и бела сланина, као и ношњу и рукотворине од сламе са севера Војводине. Истог дана, од 19 часова, у склопу манифестације наступиће тамбурашки оркестар „Равница” из Суботице. Улаз је слободан.

Подели вест