grad beograd_SS_03.jpg
београд.рс

београд.рс

Манифестације

ПОЛИЦИЈСКИ ОРКЕСТАР ОТВАРА ОМИЉЕНИ КАРНЕВАЛ БЕОГРАЂАНА: Бродови почињу дефиле на Сава променади

14.06.2024.

ПОЛИЦИЈСКИ ОРКЕСТАР ОТВАРА ОМИЉЕНИ КАРНЕВАЛ БЕОГРАЂАНА: Бродови почињу дефиле на Сава променади
Величина слова

„Београдски карневал бродова”, као и завршна манифестација „Београдски дана породице” одржавају се у суботу, 15. јуна, на Сава променади, најављено је из Туристичке организације Београда.

Где се одржава

Сава променада


Дефиле окићених пловила, наступи познатих извођача, парада мажореткиња и забављача, дечје радионице, део су програма овогодишњег „Београдског карневала бродова”.
Програм почиње у 17 часова химном Београда и хитовима за децу у извођењу хора „Чаролија”, који ће заједно са наступом Плесног клуба „Ла Луна” и мажореткињама из Беле Цркве развеселити најмлађе посетиоце.

Свечани дефиле Полицијског оркестра, који је постао својеврсни заштитни знак манифестације, означиће почетак програма на води у ком учествују једриличари Академског једриличарског клуба Београд, атрактивни туристички бродови, пловила различитих врста и намена из свих београдских марина. Предводник параде на води биће чувени брод „Ватрогасац” са воденим топовима, а за њим ће пловити брод „Хоризонт” на ком ће бити чланови Интернационалне полицијске асоцијације ИПА. Сва пловила учествују у избору за најлепше декорисан брод, а победнике очекују вредне награде.

grad beograd_SS_02.jpg
београд.рс

По завршетку карневала на води, програм на обали се наставља концертом музичке атракције Србије – јединственог гудачког квартета „Dinamica Music”, који чине три електричне виолине и ди-џеј.

Уследиће концерт Зорје, познате солисткиње са запаженим наступом на Беовизији, а затим и групе „Дечак из воде”, посвећене сећању на Милана Младеновића и чувени састав ЕКВ, чија ће специјална гошћа вечери бити Тања Јовичевић.

На простору испред ТЦ „Галерија”, све до Куле Београд, родитељи и деца ће моћи да уживају у ликовним радионицама „Обојена барка, породична барка” Дечјег културног центра Београда, поставци Музеја илузија и богатом карневалском „Мастер крафт” базару са сувенирима, уметнинама, рукотворинама и домаћим производима. Међу излагачима је Удружење жена из Војводине „Наше наслеђе”, које ће представити ручне радове хеклања, плетења, везења и ткања, као и Удружење СОС Дечја села Србија, у чијем учешћу се огледа хуманитарни карактер „Београдског карневала бродова”.

„Београдски карневал бродова” организује Туристичка организација Београда, уз подршку Града Београда и у сарадњи са Тржним центром „Галерија” и „Београдом на води”. Пријатељ манифестације је компанија „Књаз Милош”.

Извор: Беоинфо

Подели вест