E_pozivnica_Nacionalistička-geografija.png
промо

промо

Манифестације

ПУТОПИСИ ДРАГУТИНА МИНИЋА КАРЛА: Духовита збирка открива менталитет житеља различитих земаља, гост на представљању ЉУБИВОЈЕ РШУМОВИЋ

06.07.2024.

ПУТОПИСИ ДРАГУТИНА МИНИЋА КАРЛА: Духовита збирка открива менталитет житеља различитих земаља, гост на представљању ЉУБИВОЈЕ РШУМОВИЋ
Величина слова

Промоција књиге „Националистичка географија“ Драгутина Минића Карла, нашег познатог сатиричара заказана је за уторак, 9. јул у 18 сати у кафетерији Букмаркер књижаре Делфи СКЦ.

Где се одржава

Букмаркер књижара Делфи СКЦ


Када се одржава

9. јул


Осим аутора, о књизи ће говорити: Љубивоје Ршумовић, писац, Александар Чотрић, сатиричар и писац, Дубравка Драговиц́ Шеховић, уредница, и др Шпиро Радуловић, илустратор.

Забавна, искрена, динамична и духовита збирка путописа „Националистичка географија“ Драгутина Минића Карла, нашег познатог сатиричара, зачињена оригиналним илустрацијама Шпире Радуловића, упознаје нас не толико са земљама у које ћемо можда путовати, колико о нама и нашем темпераменту и менталитету становника земаља које је Карло посетио.

„Свако путовање је једна прича, а низ путовања по целом свету књига утисака. Покушао сам да из нашег, да не кажем свог, угла читаоцима приближим ’остатак’ света. Онаквог како сам га доживео: познатог, мало познатог и готово непознатог у неким сликама. Како, дакле, један овдашњи чова доживљава свет, без претензија да опише како свет доживљава нас. Сваки тренутак у књизи је стварно доживљен, па је то више мој лични утисак, који покушавам да пренесем читаоцу да уз мало духа, да не кажем сатире, и он доживи барем нешто од тога“, рекао је аутор поводом књиге.

Подели вест