shutterstock_1026190441.jpg
shutterstock

shutterstock

Манифестације

ТЕСЛИН ДАН У ЗЕМУНУ: Изложба фотографија из живота чувеног научника

09.07.2024.

ТЕСЛИН ДАН У ЗЕМУНУ: Изложба фотографија из живота чувеног научника
Величина слова

Отварањем изложбе „Најзначајнији тренуци у животу Николе Тесле” у Уметничкој галерији „Чубрило” у Кули на Гардошу 10. јула у 20 часова биће обележен Теслин дан у Земуну.

Где се одржава

Уметничка галерија „Чубрило” у Кули на Гардошу


Земун већ дванаест година слави дан рођења великог научника Николе Тесле као сталну манифестацију од значаја за грађане Земуна у области културе, придружујући се метрополама на свим континентима у подсећању на живот и дело великана и иноватора српског порекла, који је оставио неизбрисив траг у историји светске науке и проналазаштва, те се 10. јула прославља и Дан науке.

Теслијанци Владимир Јеленковић и Зоран Јовановић Јус припремили су за обележавање Теслиног 168. рођендана изложбу фотографија на којима су забележени важни тренуци из живота научника: бројна открића, прво запослење у Њујорку, први патент, предавања, путовања и једина посета Србији, најзначајнија признања...

Као и увек, биће то још један покушај да се исприча још један део богате животне и професионалне биографије научника, који је својим открићима променио свет.

Подели вест