„ЈЕСЕЊИ УКУС ФЕСТ” У ХОТЕЛУ „МЕТРОПОЛ ПАЛАС”: Фестивал домаће хране и пића
Дванаести по реду „Јесењи укус фест”, фестивал домаће хране и пића, одржаће се у суботу, 21. септембра, у хотелу „Метропол палас” у Београду, саопштено је из Секретаријата за привреду.
Где се одржава
хотел „Метропол палас”
Ова манифестација окупља најбоље домаће произвођаче из Србије, представљајући широку лепезу аутентичних производа. Посетиоци ће имати прилику да уживају у незаборавним аромама и дегустацији најквалитетнијих сирева, сухомеснатих производа, реномираних вина, ликера, домаћих сокова и меда.
У понуди ће бити и домаћа пршута, кобасице, сласни чварци, а све то ће пратити чаша врхунског вина за савршенство гастрономског доживљаја. За љубитеље слаткиша припремљени су домаћи колачи, чоколаде и традиционални џемови.
Посебан догађај на овогодишњем фестивалу биће суши радионица у 12 часова са Урошем Радоичићем, носиоцем три Гинисова рекорда и сертификованим суши мајстором. Урош ће открити тајне припреме познатих јапанских залогаја. За 13 часова предвиђен је мастерклас са Стефаном Савићем, суши мајстором који ће показати како се праве суши ролнице.
У оквиру богатог програма посетиоце очекују и панел на тему „Маркетинг у пољопривреди и пласирање производа”, Цептер школа кувања, као и радионице намењене најмлађима.
Такође, биће одржана и радионица „Сви дарови кошнице – од меда до отрова” где ће посетиоци сазнати како најбоље искористити све што нам пчеле дарују.
Специјални жири доделиће признања „Најбољи укус Србије” у девет различитих категорија, док ће посетиоци гласати и одлучити о „Гран-при” награди фестивала.
Осим тога, сви посетиоци имају прилику да освоје бројне награде и поклоне. „Укус фест” у хотелу „Метропол палас” биће отворен за посетиоце од 11 до 20 часова.
Манифестацију су подржали Скупштина Града Београда, Секретаријат за привреду и Туристичка организација Града Београда, наводи се у саопштењу.
Извор: Беоинфо