Aleksandra Radovic - foto Andreja Damnjanovic, 2.jpg
Александра Радовић
Андреја Дамњановић

Александра Радовић
Андреја Дамњановић

Музички програм

GARDEN SESSIONS ПОНОВО У ЈЕВРЕМОВЦУ! Други пут за редом серија концерата за све Београђане

31.05.2022.

GARDEN SESSIONS ПОНОВО У ЈЕВРЕМОВЦУ! Други пут за редом серија концерата за све Београђане
Величина слова

Центар Београдских фестивала ЦЕБЕФ организује другу по реду серија концерата реномираних музичара из Србије и Европе, под називом „Garden Sessions“, у Ботаничкој башти „Јевремовац”, сада већ омиљена манифестација међу Београђанима.

Где се одржава

Јеверемовац


Када се одржава

17 - 19. јуна


Ову серију концерата отвориће, 17. јуна, концерт Радета Шербеџије & Западног колодвора под називом “Не окрећи се, сине”, док ће наредног дана, у суботу, 18. јуна наступити чувена певачица Александра Радовић са својим програмом “Acoustic koncert”. Александра је дипломиралана на Академији Уметности у Новом Саду, она је кантауторка, компонује и пише текстове, свира клавир, а такође има и своју школу певања од 2006. године. 

Оно што свакако привлачи пажњу јесте међународни ансамбл Barcelona Gipsy balKan Orchestra који ће одржати концерт у недељу, 19. јуна. Овај несвакидашљи спој је светски позната атракција world music сцене и радо виђен бенд широм света који изводи песме на многим језицима: шпанском, руском, ромском, италијанском, српском... Седиште бенда је у Барселони и тренутно наступа са члановима: Маргерита Абита (вокал, Италија), Дани Карбонељ (кларинет, Каталонија-Шпанија), Олександр Сора (Украјина), Пере Ноласц (виолина, Каталонија), Фернандо Салинас (хармоника, Шпанија), Јулиен Чанал (гитара, Француска), Иван Ковачевић (контрабас, Србија) и Стелиос Тогјас (перкусије, Грчка). - Иван је рођени Београђанин који већ скоро две деценије живи у Барселони и са својим пријатељима чини бенд Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Овај бенд је крајем 2020. објавио албум “Нова Ера” са новом певачицом Маргеритом Абитом пореклом са Сицилије, са којом је објавио обраду “драгуља” балканске музике Маријо дели бела Кумријо и чувену песму Силване Арменулић Циганине свирај, свирај. 

Улазнице за сва три концерта могу се набавити на сајту tickets.rs, Ticket Vision продајним местима, као и на благајни Ботаничке баште “Јевремовац”, а улаз у концертни простор је из Улице Војводе Добрњца.

Подели вест