Marija Jelic photo Nebojsa Babic - Copy.jpg
Марија Јелић
Небојша Бабић

Марија Јелић
Небојша Бабић

Музички програм

БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ ВЕЛИКИХ ЗВЕЗДА ИТАЛИЈАНСКЕ МУЗИКЕ! Опера заувек са звездама италијанске опере и српским сопраном

06.06.2022.

БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ ВЕЛИКИХ ЗВЕЗДА ИТАЛИЈАНСКЕ МУЗИКЕ! Опера заувек са звездама италијанске опере и српским сопраном
Величина слова

На програму концерта, 8. јуна, наћи ће се најлепше арије и дуети из Пучинијевих и Вердијевих опера. Концерт се реализује уз подршку Италијанског института за културу, а улаз је слободан.

Концерт "Опера заувек", на ком ће наступити наша призната оперска уметница, сопран Марија Јелић и познати италијански тенор Дарио ди Виетри одржаће се у великој сали Коларчеве задужбине 8.јуна 2022. у 20 часова, уз оркестар и хор Министарства одбране - уметнички ансамбл "Станислав Бинички" којим ће дириговати италијански диригент, Маестро Марко Боеми.

Марија Јелић, једна од најистакнутијих српских оперских звезда, у претходној години наступала је са Пласидом Домингом, Елином Гаранчом, Хозеом Куром, одржала је солистички концерт у Карнеги холу, дебитовала је са улогом Аиде у Српском народном позоришту. Отворила је фестивал Охридско лето 2020. године, наступала је широм света, између осталог на Љубљанском фестивалу, на концертима у Русији, Кини, Аргентини, Азербејџану, Бугарској, Хрватској,...

Marija Jelic photo Nebojsa Babic 2 - Copy.jpg
Марија Јелић
Небојша Бабић

 Дарио ди Виетри је један од најзначајнијих италијанских тенора који је наступао у Веронској арени, на Пучини фестивалу Торе дел Лаго, у Каирској опери, опери у Дубаију, као и многим театрима у Италији. Диригент Марко Боеми је признати италијански диригент који је радио са многим најистакнутијим оперским уметницима као што је Лучано Павароти, Ана Нетребко, Едита Груберова, Пласидо Доминго. Дириговао је на многим светским сценама попут Миланске скале, Римске опере, Берлинске концертне дворане,...


Поводом предстојећег концерта Марија Јелић је изјавила: "Овај концерт ће бити дивна прилика да са сјајним ансамблом и фантастичним уметницима као што су Дарио и Маестро Боеми, публика ужива у извођењу италијанских арија и дуета."

Подели вест