PANA1622.jpg
AV Team Production

AV Team Production

Музички програм

СВЕТСКО А НАШЕ! Београд по 19. пут отвара своја врата свим младим оперским надама за престижно такмичење соло певача

06.06.2022.

СВЕТСКО А НАШЕ! Београд по 19. пут отвара своја врата свим младим оперским надама за престижно такмичење соло певача
Величина слова

Београд је поново домаћин младим оперским надама које ће из читавог света доћи да се представе на 19. Међународном такмичењу соло певача „Лазар Јовановић“.

Где се одржава

Коларчева задужбина


Када се одржава

09 - 12. јуна


Међународно такмичење соло певача „Лазар Јовановић“ својим вишедеценијским постојањем са правом важи за једно од највећих и најзначајнијих оперских такмичења у земљи и шире. Сваке године такмичење дочека преко стотину учесника из скоро десет земаља. Такмичење је намењено младим уметницима спремним да започну своју професионалну каријеру и да пред ауторитативним међународним жиријем одмере своје знање, уметничке квалитете и прикажу свој таленат. До сада, у жирију такмичења појављивала су се нека од највећих имена домаће и светске музичке сцене и педагогије, а победници такмичења су се током протеклих година потврдили као врсни музичари, освајајући светске концертне подијуме и оперске сцене.

IMG_0318 (1).JPG
AV Team Production

Од 9. до 12. Јуна београдска публика биће у прилици да на Коларцу, четири дана у низу, прати најзначајнијe и најеминентнијe оперскo такмичење у овом делу Европе. Главна награда за коју ће се надметати такмичари из 13 земаља, узраста од 16 до 33 годинe је солистички концерт са оркестром на великој сцени Коларчеве задужбине, уз финансијску награду у износу од 500 евра. Такмичење ће бити свечано отворено 8. јуна у 17 часова у Атријуму Народног музеја у Београду, концертом Оливере Гочанин, једне од 3 победнице, добитнице награде Културног елемента.

OLIVERA GOČANIN.JPG
Оливера Гочанин
AV Team Production

Као и претходних година, сва четири дана, такмичење се одржава се у Коларчевој задужбини, а интернационални жири чине Аријана Ђиљани Филип (Хрватска), Татјана Васле (Словенија), Ивана Димитријевић Аранђеловић (Србија), Мариа Темеши (Мађарска), Улф Бастлеин (Аустрија), Весна Шоуц (Србија), Дан Патака (Румунија) и Драгана Радаковић (Србија). Такмичењу је своју подршку дало и Министарство културе и информисања Репблике Србије.

Подели вест