za mejl.jpg
промо

промо

Музички програм

МОКРАЊАЦ ПОНОВО У КОЛАРЦУ! Велики концерт светски признатог пијанисте Владимира Глигорића

07.06.2022.

МОКРАЊАЦ ПОНОВО У КОЛАРЦУ! Велики концерт светски признатог пијанисте Владимира Глигорића
Величина слова

Концертом у Великој дворани Коларчеве задужбине у Београду 9. јуна у 20 часова, пијаниста Владимир Глигорић представља свој солистички компакт диск са клавирском музиком Василија Мокрањца.

Где се одржава

Коларчева задржбина


Када се одржава

09. јунЦена карте

700 динара, а за студенте, ђаке и пензионере: 300 динара

На концертној промоцији поред одабраних дела са овог издања (Шест игара, Интиме, Одјеци), Глигорић ће извести и композиције аутора који су утицали на стваралаштво Василија Мокрањца, те ће публика моћи да чује и Југословенску свиту Јосипа Славенског, Баладу Фредерика Шопена и Прелиде Александра Скрјабина. Ово издање је високо оцењено од стране интернационалне критике, а представља једно од ретких издања српске уметничке музике на тржишту ЕУ, САД и Канаде, издао је немачки издавач ЦПО (Classic Produkzion Osnabruck - CPO).

Mokranjac Gligoric CD .jpg
промо

Владимир Глигорић рођен је у Београду 1979. године. Докторирао је на Факултету музичке уметности у Београду. Наступао је као солиста у Србији, Хрватској, Шпанији, Швајцарској, Италији и САД, а као солиста са оркестром у Србији, Украјини и Бугарској. За свој рад награђен је са неколико признања у Србији, Украјини и САД. Репертоар Владимира Глигорића чине, како дела класичних, тако и савремених композитора, а последњих година истражује стваралаштво српских композитора, чија дела изводи и снима за издаваче у Србији, Француској и Немачкој.

Улазнице на билетарници Коларчеве задужбине по цени од 700 дин, студенти, ђаци и пензионери по цени од 300 динара (ограничен број).

Подели вест