Israel Klezmer Orchestra DOB.jpg
промо

промо

Музички програм

ЈЕДИНСТВЕНА ГРУПА НАСТУПА У ДОМУ ОМЛАДИНЕ: Уз песму, плес и шалу откријте лепоту клецмер музике!

10.06.2022.

ЈЕДИНСТВЕНА ГРУПА НАСТУПА У ДОМУ ОМЛАДИНЕ: Уз песму, плес и шалу откријте лепоту клецмер музике!
Величина слова

Дом омладине Београда, у сарадњи са Амбасадом Израела, 14. јуна у 20 часова представља Израел Клезмер оркестар, једини ансамбл који чува музичко наслеђе источно-европских Јевреја!

Где се одржава

Дом омладине


Када се одржава

14. јунЦена карте

500 динара

Група је јединствена на свету по овој важној културној чињеници што је разликује од сличних постава, и поседује препознатљиву енергију која нас враћа на изворе почетком 20. века, када су функционисали велики клецмер оркестри.

Састав је основао Израелац Гершон Лејзерсон 2017, музичар, композитор и учитељ. Овај виртуозни виолиниста, стручњак је за клецмер и активан истраживач у овој области, а дипломирао је на Бухман Мехта музичкој академји у Тел Авиву. Оркестар је посвећен очувању древне музичке традиције, и свој рад заснива на дубоком познавању јеврејских народних обичаја: на репертоару су песме на јидишу, хебрејском и енглеском, поред инструменталне музике и традиционалних јеврејских плесова.

Исраел Клезмер оркестар представља музичку културу источноевропског јеврејства у свом њеном сјају. Њихови концерти су друштвени диогађаји, на којима чланови позивају публику да плеше, пева и учествује у овом изузетном искуству, док музичари из групе често лутају ван бине придружујући се гомили у весељу. Поред музике, наступи укључују приче пуне јеврејског хумора, традиционалног плеса и објашњења о посебној вези коју клецмер музика има са животом јеврејског народа у прошлости и садашњости, једнако у Израелу, Европи и Сједињеним Државама.

Улазнице су у продаји на Благајни ДОБ по претпродајној цени од 500 динара.

Подели вест