Sanremo Giovani, Mauricio Filardo, Martina Beltrami, Kalemegdan, foto Belkisa Abdulovic.jpg
Маурицио Филардо и Мартина Белтрами
Белкиса Абдуловић

Маурицио Филардо и Мартина Белтрами
Белкиса Абдуловић

Музички програм

САНРЕМО ПЕВАЧИ ОДУШЕВИЛИ БЕОГРАЂАНЕ: На Калемегдану се чуо Констрактин рефрен

06.06.2022.

САНРЕМО ПЕВАЧИ ОДУШЕВИЛИ БЕОГРАЂАНЕ: На Калемегдану се чуо Констрактин рефрен
Величина слова

Музички спектакл „Sanremo Giovani Wordl Tour 2022” одржан је на Калемегдану у суботу 4. јуна када су на одушевљење београдске публике наступили финалисти и победник Санремо категорије младих: Јуман, Самиа, Литаме и Мартина Белтрами, са уметничким директором турнеје Маурицијом Филардом и музичрима.

Где се одржава

Калемегдан


Када се одржава

4. јул


Млади певачи су својим изузетним извођењем изазвали аплаузе и овације публике, у посебном амбијенту на врху београдске тврђаве са погледом на ушће. Публика је имала прилику да чује оригиналне нумере младих извођача, али и познате италијанске канцоне у новом аранжману, тако је Самиа отпевала своје две песме Volume spento и Fammi respirare), као и хитове Il tempo di morire (оригинално Лучо Батисти) и Gloria (оригинално Умберто Тоци). Литаме је извела своје познате песме Cazzo avete da guardare и Respiro su Marte, али и познате песме Non ho l'età (оригинално Ђиљола Чинкуети) и Pedro (оригинално Рафаела Кара). Све популарнија млада певачица Италије, Мартина Белтрами, одушевила је публику песмама Aspetto che torni и Parlo di te,, као и обрадама хитова Destinazione paradiso (оригинално Ђанлука Грињани) и Албацхиара (оригинално Васко Роси). Победник Санрема младих и учесник Санремо фестивала 2022. Јуман обрадовао је окупљене својим хитовима Ora e’ qui и Mai, док је за обраде изабрао песме Prima di andare via (оригинално Нефа) и Monna Lisa (оригинално Иван Грациани).

Пред заједнички наступ сви извођачи су отпевали део рефрена Констрактине песме “Corpore sano” – “Бити здрава” и том приликом су рекли да је за сада то све што су научили од српског језика.За крај су извели заједнички песме чувеног италијанског аутора Франка Батиата, које је и публика радо дочекала аплаузом: La Cura, Cucurrucucú Paloma и Centro di gravità permanente.
Организатори турнеје су Министарство спољних послова и међународне сарадње Италије у сарадњи са телевизијом РАИ, Амбасада Италије у Београду, Италијански институт за културу у Београду и Центар београдских фестивала (ЦЕБЕФ). Програм је водила наша позната глумица Анђелка Прпић.

Подели вест