Ранчићева кућа, Звуци традиције.jpg
промо

промо

Музички програм

ЗВУК ТРАДИЦИЈЕ УЗ НАЈМЛАЂЕ! Бесплатан концерт музичке школе у аутентичном амбијенту

06.06.2022.

ЗВУК ТРАДИЦИЈЕ УЗ НАЈМЛАЂЕ! Бесплатан концерт музичке школе у аутентичном амбијенту
Величина слова

Одсек за српско традиционално певање Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке одржаће концерт „Звуци традиције шире се Грочанском чаршијом“ у среду 8. јуна са почетком у 18 часова у Центру за културу Гроцка, на летњој сцени аутентичног амбијента Ранчићеве куће, варошке лепотице и заштићеног културног добра Србије.

Где се одржава

Ранчићева кућа


Када се одржава

08. јун


Након две године паузе, одсек за Српско традиционално певање обележиће песмом крај школске 2021/2022. године, и представиће се свим љубитељима традиције у амбијенту Ранчићеве куће, који и сам представља ремек-дело српске традиционалне архитектуре из 18. века.

ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој једина је у Србији која носи име по жени, познатој пијанисткињи и педагогу Невени Поповић. У категорији основних музичких школа по броју награда ученика налази се на првом месту на нивоу Републике Србије. У наредном периоду, ова установа од великог културног и образовног значаја за општину Гроцка, али и шире, добиће прву наменску, потпуно акустичну школу у Београду, и тиме решити проблем неадекватног простора са којим се бори од свог оснивања.

На концерту ће се представити ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда одсека за Српско традиционално певање из класа наставница Ане Јовановић, Катарине Милосављевић и Исидоре Арсић, са својим гостима.

Дођите да уживате у звуцима традиције који ће се ширити Ранчићевом кућом и Грочанском чаршијом у извођењу ученика одсека за Српско традиционално певање ОМШ „Невена Поповић“.

Подели вест