-Bearbeitet-3-2.jpg
Промо Народно позориште

Промо Народно позориште

Музички програм

СВЕТСКИ ПОЗНАТИ ГЛАС НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА! Вишеструки победник престижних награда долази у Београд

17.06.2022.

СВЕТСКИ ПОЗНАТИ ГЛАС НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА! Вишеструки победник престижних награда долази у Београд
Величина слова

Баритон Хонгју Чен гостоваће 20. јуна у улози Жоржа Жермона, у опери Ђузепа Вердија „Травијата“, која ће од 19,30 часова бити изведена на Великој сцени под диригентском управом Ђорђа Павловића. Насловну улогу тумачи Сања Керкез, док ће у роли Алфреда Жермона наступити Душан Плазинић.

Где се одржава

Народно позориште


Када се одржава

20. јун


У подели су и Жељка Здјелар (Флора Бервоа), Невена Милошевић (Анина), Михаило Шљивић (Доктор Гренвил/ Маркиз д’ Oбињи), Мирослав Марковски (Барон Дуфол), Слободан Живковић (Гастон), Синиша Радин (Ђузепе) и Ранко Јовић (Комисионарио).

У представи учествују Оркестар и Хор Народног позоришта у Београду, a режију Борислава Поповића из 1991. године обновила је Ивана Драгутиновић Маричић. Сценографију је креирао Борис Максимовић, костиме Божана Јовановић, а кореографију је урадио Владимир Логунов.

Хонгју Чен, баритон (пореклом из Унутрашње Монголије/Kина), је уписао докторске академске студије соло певања на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Николе Мијаиловића, октобра 2021. године.

Победник је на многим интернационалним такмичењима соло певача, попут 55. Интернационалног такмичења „Antonín Dvořák“, „Johannes Brahms“ (Austrija), „Ada Sari“ (Poljska), „Citta di Alcamo“ (Italija), „Simándy József“ (Mađarska), „Imrich Godin“ (Slovačka), UPMCF (Francuska), „JEJ Reszkov“ (Poljska) и „Kammeroper Schloss Rheinsberg“ (Nemačka). Наступао је у Франкфуртској опери, Бајројтском фестивалу „ Haus Wahnfried“, Тиролском фестивалу, Народном позоришту у Вајмару, Театру у Лођу (Пољска) и Народном позоришту у Сегедину.

Опсежни концертни ангажмани одвели су Хонгју Чена у неколико европских земаља, као и у Азију, и довели до сарадње са реномираним оркестрима, као што су Немачка државна филхармонија „Rhineland-Palatinate“, Бранденбуршки државни оркестар, Прашка филхармонија, Национални оркестар Лорене.

Подели вест