Vengerov-and-Trpceski-foto Barbican.jpg
Венгеров и Трпцески
Barbican

Венгеров и Трпцески
Barbican

Музички програм

ГРЕМИ ДОБИТНИЦИ У БЕОГРАДУ! Овај невероватан награђиван дуо изазваће вам ватромет емоција

24.06.2022.

ГРЕМИ ДОБИТНИЦИ У БЕОГРАДУ! Овај невероватан награђиван дуо изазваће вам ватромет емоција
Величина слова

Експлозивни дуо који чине добитник Гремија – виолиниста Максим Венгеров и пијаниста Симон Трпчески, чије интерпретације представљају “ватромет виртуозитета и емоција”, наступају 29. јуна на Коларцу, у оквиру ЦЕБЕФ-ове сезоне уметничке музике "Виртуози без граница".

Где се одржава

Коларчева задужбина


Када се одржава

29. јунаЦена карте

Распон цена од 1000 до 3000 динара

Након тријумфалних заједничких концерата у Карнеги холу, Барбикан центру и Сали Париске филхармоније, великани класичне музике гарантују незабораван доживљај и београдској публици.

Атрактиван програм испуњавају композиције Соната за клавир и виолину бр. 21 у е-молу, К.304 (В. А. Моцарт), Соната за виолину и клавир бр. 1 у ф-молу, оп. 80 (С. Прокофјев), Соната за виолину и клавир у А-дуру (С. Франк), Циганин, рапсодија за виолину и клавир (М. Равел).

Maxim Vengerov  _ foto Diago Mariotta Mendez.jpg
Максим Венгеров
Diago Mariotta Mendez

Максим Венгеров је добитник престижних награда институција као што су Краљевска академија за музику (Велика Британија), ордени за заслуге Румуније и савезне државе Сар у Немачкој. Године 2012. постао је гостујући професор Тринити колеџа у Оксфорду, а 2019. је добио почасни докторат Краљевског колеџа за музику у Лондону и Орден за заслуге у области културе Двора Монте Карла. Венгеров је лауреат бројних награда као што су Греми за најбољег инструменталног солисту у пратњи оркестра (2003), две Грамфон награде (1994, 1995), Брит награда у области класичне музике (2004), пет Едисон награда за класичну музику (1995, 1996, 1998, 2003, 2004), две ЕЧО награде (1997, 2003) и Кристална награда Светског економског форума (2007) која се додељује уметницима који су својим радом допринели побољшању услова живота у свету. Венгеров свира на виолини Страдивари еx-Креутзер (1727). Године 1997, Максим Венгеров је именован за првог икада класичног музичара у улози Амбасадора добре воље УНИЦЕФ-а.

Simon Trpceski - photo B Ealovega - KulturOp.jpg
Симон Трпцески
B Ealovega – KulturOp

Миљеник београдске публике, пијаниста Симон Трпчески, изградио је репутацију захваљујући свом моћном виртуозитету и дубокој експресивности, као и харизматичном сценском наступу. У досадашњем току каријере, Симон Трпчески је сарађивао са више од сто оркестара на четири континента и наступао на најпрестижнијим концертним сценама у свету. Посвећен ширењу македонске културе и уметности, Трпчески је иницирао пројекат МАКЕДОНИССИМО како би публику широм света упознао са богатством македонске народне музике, у споју са хармонским језиком и виртуозношћу савременог џеза. 

Подели вест