Jean Louis Capezzali.jpg
Jean Louis Capezzali
Обоа фест промо

Jean Louis Capezzali
Обоа фест промо

Музички програм

БЕСПЛАТАН МАСТЕРКЛАС СА НАЈВЕЋИМ ЗВЕЗДАМА! Најбољи имају могућност освајања вредних награда на Обоа фесту

27.06.2022.

БЕСПЛАТАН МАСТЕРКЛАС СА НАЈВЕЋИМ ЗВЕЗДАМА! Најбољи имају могућност освајања вредних награда на Обоа фесту
Величина слова

Овогодишњи Обоа Фест слави своју 5. годину постојања и одржава се од 28. јуна до 1. јула. Тема овогодишњег фестивала је „Цветање обое“. Као мали јубилеј, у 5. години рада, окупљена је значајна заједница домаћих и иностраних обоиста, који радо ишчекују крај јуна и фестивал на коме могу да уче од најпознатијих светких професора и уметника.

Где се одржава

Београдске филхармоније


Када се одржава

28. јуна - 1. јула


Биће приређени мајсторски „мастеркалс“ часови као и два бесплатна концерта у сали  Београдске  филхармоније: гост из Француске, обоиста Жан Луј Капецали 29. јуна са почетком у 20 часова одржаће концерт који ће бити посебан по томе што ће представити развој- цветање инструмента обоа од почетка до данашњих дана, када ће након концерта уз подршку винарије Милановић бити уприличен сусрет публике и уметника, а наредног дана, 30.јуна, такође бесплатни концерт одржаће млади обоисти Србије уз клавирску сарадњу Марка Богдановића.

У петак 01. јула, са почетком у 12 часова полазници мајсторског курса Обоа феста заједно ће, као ансамбл обоа, одсвирати занимљив програм који су припремали у току курса са професором Капецалијем. Концерт се одржава у дворишту музичке школе „Владимир Ђорђевић“, уз подршку општине Звездара. Биће додељена и награда „Љубиша Петрушевски“ најбољем и најперспективнијем полазнику Обоа феста, а састојаће се из плакете, новчане награде, као и наступа на следећем Обоа фесту.

Oboa Fest 2022.jpg
Обоа фест промо

Ове године навршава се 20 година од смрти Љубише Петрушевског, дугогодишњег професора обое на београдској Академији уметности који се целог живота залагао за развој обоистичке школе у Србији. Ове године гост Обоа Феста биће произвођач обое Буффет Црампон из Париза, чији ће уметник, обоиста из Француске, Жан Луј Капецали водити овогодишњи мајисторски курс. Као неизбежни део обое је и уметност прављења пискова, чије тајне ће открити Хеико Фрош, обоиста који стоји иза Обое шоп-а из Немачке. У свом предавању преставиће цео процес од узгајања до обраде трске, од које се праве пискови, али и од које умногоме зависи квалитет свирања и ниво музичког извођења једног обоисте. Хеико Фрош ће представити и машине које се користе у овом процесу и разне друге додатке и потрошни материјал који је потребан сваком обоисти, а који се у Србији, на жалост нигде не може купити.

Организациони тим Обоа Феста чине: Ивана Дакић, Сања Ромић и Петар Вуцелић. Обоа Фест подржали
су: Министарство културе и информисања Србије, Општина Звездара, СОКОЈ, Београдска
филхармонија, Буффет Црампон, Обое Шоп, Ерозија - расадник Јовања и Винарија Милановић.

Овде можете пронаћи програм овогодишњег Обоа феста

Програм обоа феста 2022.docx

Подели вест