unnamed (2).jpg
промо

промо

Музички програм

КЛАСИЧНА МУЗИКА КАКВУ НИСТЕ ОСЕТИЛИ: Вишемедијски пројекат Установе културе Гварнеријус доноси нови доживљај клавира!

28.06.2022.

КЛАСИЧНА МУЗИКА КАКВУ НИСТЕ ОСЕТИЛИ: Вишемедијски пројекат Установе културе Гварнеријус доноси нови доживљај клавира!
Величина слова

„Мој пријатељ клавир”, изузетно занимљив и несвакидашњи пројекат Наде Колунџије који оноси освежење на подијум концерата класичне музике биће изведен 1. Јула у 20 часова у Свечаној сали Скупштине града Београда.

Где се одржава

Свечана сала Скупштине града Београда


Када се одржава

1. јул у 20 часова


У оквору програма чији је организатор Установа културе Гварнеријус гледаћете музички перфоманс чишћења клавира који је осмислила Мајке Нас, чућете одличне композиције Јакоба ТВ-а и Флоран Жиса који користе технику speech melodies, барокну композицију Вртоглавица, Николе Панкраса Ројеа са електроником Ане Гњатовић.

Oсетићете лепоту клавирког звука у делима Александре Вребалов, Милоша Раичковића и Симеона Тен Холта, партитуру Јасне Величковић инспирисану „Логичко филозофским трактатом” Лудвига Витгенштајна, звук „Минђуше” Џулије Волш и композицију специјално написану за овај пројекат Гејлена Брауна „Кућа у средини”.

Очекују вас пројекције видеа са Џоном Кејџом, филм: „Кување појмови и шта они значе” преузет из Прелингерове архиве из 1950-их, филм о значају припрема за ублажавање последица нуклеарних катастрофа, о пропаганди и америчком друштву, филм Динке Пињон снимљен у будистичком манастиру Биркен у Канади као и наменски припремљена видеа Андреје Милиновића, Милана Попивића и Студија Мадаме Цаге. Доживећете интеракцију између два јака медија: музике и звука.

Улаз је слободан је бесплатан за све посетиоце.

Подели вест