Marta Argerič.jpg
промо

промо

Музички програм

ЗАТВАРАЊЕ БЕЛЕФА У ВЕЛИКОМ СТИЛУ! После 20 година једна од најсензационалнијих пијанисткиња данашњице поново у Београду

01.07.2022.

ЗАТВАРАЊЕ БЕЛЕФА У ВЕЛИКОМ СТИЛУ! После 20 година једна од најсензационалнијих пијанисткиња данашњице поново у Београду
Величина слова

На концерту 9. јула од 20 часова у Великој дворани Коларчеве задужбине, Симфонијски оркестар РТС-а поделиће сцену са једном од најсензационалнијих пијанисткиња данашњице – Мартом Аргерич, коју ће публика бити у прилици да слуша као солисткињу у једном од најизазовнијих концерата пијанистичке литературе - снажном, али и емотивном делу Мориса Равела.

Где се одржава

Коларчева задужбина


Када се одржава

9. јула у 20 часова


Поред композиције Мориса Равела „Концерту за клавир и оркестар“ биће изведена и „Симофнија бр. 4“ Густава Малера, у почетку оспоравана, називана „нетипичним Малеровим делом“, а данас изазовна за све водеће симфонијске ансамбле. У извођењу овог дела наступиће и сопран Марија Јелић, млада уметница, која је својим интерпретацијама на себе већ скренула пажњу светске музичке публике. Дириговаће маестро Луис Горелик.

„Долазак Марте Аргерич, представља музички али и култуни догађај године за Београд и Србију. Ова аргентиска пијанисткиња али и грађанка света, последни пут је гостовала у нашем граду пре двадесет година. Марту Аргерич сврставају у највећа имена светског пијанизма уз Рихтера, Рубинштајна, Рахмањинова и Гулда. Она је постала инспирација како за светске пијанисте, тако и за класичну музику уопште. Име Мартхе Аргерич у целом свету изазива велику пажњу, њени концерти се распродају у једном дану, а уговарање њеног доласка и гостовања представља дуготрајан, вишегодишњи процес. Зато је права привилегија за наш град и нашу музичку сцену, што ће ова уметница наступити у Београду на затварању Фестивала БЕЛЕФ.“ – изјавио је Александар Пековић, оснивач и директор CODA ARTISTS, организатор
концерта.

Marta Argerič Kolarac.jpg
промо

Подели вест