Kula Beograd – Andrea Bočeli.jpg
Belgrade River Fest

Belgrade River Fest

Музички програм

КУЛА БЕОГРАД У ЗНАКУ БОЧЕЛИЈА И МАРИЗЕ! Belgrade River Fest угостиће највољенијег тенора света и фадо диву

05.07.2022.

КУЛА БЕОГРАД У ЗНАКУ БОЧЕЛИЈА И МАРИЗЕ! Belgrade River Fest угостиће највољенијег тенора света и фадо диву
Величина слова

У сусрет концертима који ће се одржати на предстојећем Belgrade River Fest-у 22. и 23. јула, протеклог викенда на фасади Куле Београд, највише зграде овог дела света, на 168 метара висине пројектоване су анимиране фотографије светски познатих уметника Андрее Бочелија и Маризе.

Када се одржава

22 - 23. јул


За мање од три недеље, Београд ће угостити највољенијег тенора света и фадо диву, који ће концерте одржати у концертној дворани на отвореном, на обали реке Саве.

Посебна и ексклузивна локација, на платоу Геозавода, зграде која је архитектонски бисер Београда, говори о посебности овог догађаја који претендује да Београд и Србију позиционира највише на културној мапи Европе и света. Нова сцена која ће угостити Андреу Бочелија и Маризу настала је са визијом да се великани светске музике представе у амбијенту који још није виђен.

Бочели, за кога кажу да је „глас анђела“ и који сваким новим концертом помера границе светске продукције, наступиће 22. јула на Belgrade River Fest-у у пратњи Симфонијског оркестра Радио-телевизије Србије, са посебно осмишљеним програмом за ову прилику, који ће објединити његове највеће хитове и добро познате композиције класичне музике.

Kula Beograd – Mariza.jpg
Belgrade River Fest

Друге вечери фестивала, који се одржава у Београду на води, најављен је концерт фадо диве Маризе, чија музика изазива најдубље емоције, а сваки њен покрет на сцени осваја и заводи. Иако је у Београду наступала већ шест пута, овај њен концерт биће посебан по врхунским сценским и продукцијским условима, који ће публици омогућити посебан ужитак и нови доживљај светски познате уметнице. „Rosa branca“, „Meu fado Meu“, „Gente de Minha Terra“ само су неки од фадо хитова којима ће Мариза у Београду угрејати срца публике и учинити да 23. јул заувек остане у сећању свих оних који те вечери буду део Belgrade River Fest-а.

Подели вест