Isabel Vaz photo Mariska De Grot.png
Изабел Ваз, португалска ументница
Мариска де Грот

Изабел Ваз, португалска ументница
Мариска де Грот

Музички програм

ВРХУНСКИ УМЕТНИЦИ НА АРТЛИНК ФЕСТИВАЛУ: Бесплатан концерт на сцени код Небојшине куле доноси португалску страст

06.07.2022.

ВРХУНСКИ УМЕТНИЦИ НА АРТЛИНК ФЕСТИВАЛУ: Бесплатан концерт на сцени код Небојшине куле доноси португалску страст
Величина слова

Еминентни португалски извођачи класичне музике – пијаниста Васко Данташ и виолончелисткиња Изабез Ваз наступају у наставку јубиларног 10. АртЛинк Фестивала 6. јула од 20 часова на Сцени код Небојшине куле у Београду. Посетиоце на програму очекују дела Карапатоса, Шуберта, Сент-Сенса, Фреитас Бранка и других.

Где се одржава

Небојшина кула


Када се одржава

6. јул у 20 часова


Верна публика 10. Јубиларног АртЛинк Фестивала имаће прилику 6. Јула – са почетком у 20 часова – у прелепом природном и историјском амбијенту Сцене код Небојшине куле у Београду - ужива у технички префињеном и страственом наступу водећих класичних музичара Португала средње генерације – пианисте Васка Данташа и виолончелисткиње Изабел Ваз. На програму вечерашњег наступа овог оригиналног дуета ће се наћи дела Карапатоса, Шуберта, Сент-Сенса – као и прославњеног португалског композитора Фреитас Бранка.

VASKO DANTAŠ pianista ALF.png
Васко Данташ, португалски пијаниста
АртЛинк промо

Еминентни португалски пианиста Васко Данташ награђен је са преко 50 признања на међународним такмичењима широм Европе и Северне Африке, док је остварио запажене наступе у реномираним аудиторијумима на пет континената – међу којима и у Градској већници Хонг Конга, Свечаној сали Конзерваторијума Чајковски у Москви, Карнеги Холу у Њујорку, Амстердамском Концертгебоуву и Театру Јелисејских поља у Паризу. Као солиста, наступао је са Лисабонским Гулбенкиан, Симфонијским оркестром Порта, Португалском филхармонијом, Московским камерним оркестром, Симфонијским оркестром Еспирито Санто из Бразила и Хонконшким симфонијским оркестром. Изабел Ваз започела је завршила основне и мастер студије на Конзерваторијуму у Амстердаму, током којих је похађала мајсторске радионице са челистима као што су Гери Хофман, Марсио Карнеиро, Наталија Шаковскаја, Валтер Дешпаљ, Ђовани Солима, Мишел Штраус. Истакла се као солиста и као камерни музичар освојивши Прву награду на такмичењу Премио Жовенс Музикос 2009 (са Qуартето Бланц), Трећу награду и Награду публике на Конурсо де Интерпретасао до Есторил, Прву награду на Међународном такмичењу у камерној музици Гидо Папини и бројне друге. Наступала је као челисткиња Квартето Индако на рециталима широм Европе, а тренутно - као камерни музичар Норд Недерландс Оркестра. Наступа у дуету са пианистом Васком Данташом, са којим такође управља међународним фестивалом за камерну музику “Алгарве Мјузик Сириз”, док је као солиста наступала и са Градским оркестром Лисабона, Оркестром Кашкаиша и Ореаша, Камерним оркестром Кремља и Загребачким солистима. 

Улаз за све заинтересоване поклонике класичне музике је – слободан!

Подели вест