сара.jpg
промо

промо

Музички програм

БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ ВЕЛИКАНА КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ! Крените на музичко путовање

11.07.2022.

БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ ВЕЛИКАНА КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ! Крените на музичко путовање
Величина слова

Бесплатни концерт вокалне музике под називом ОД МОНТЕВЕРДИЈА ДО ВЕРДИЈА биће одржан 15. јула у 18 часова у Музичкој галерији Коларчеве задужбине.

Где се одржава

Коларчева задужбина


Када се одржава

15. јул у 18 часоваЦена карте

Бесплатно

На концерту ће наступити сопран Сара Вујошевић Јовановић и баритон Дмитриј Гриних уз клавирску пратњу Амира Џаковића.

Програм обухвата дела између осталих Монтевердија, Моцарта, Пучинија, Бизеа, Готовца, Крстића, Штрауса, као и Вердија.

Улаз на концерт је слободанали је потребно потврдити долазак због ограниченог броја места на [email protected] или на 0112635073.

SVJ photo.JPG
Сара Вујошевић Јовановић
промо

 Једина млада дама међу њима је Сара Вујошевић Јовановић рођена 1986. године у Подгорици. Дипломирала је академско-оперско певање, у класи оперске примадоне Вере Ковач Виткаи, на Академији уметности у Новом Саду. Двогодишње магистарске студије из оперског певања завршила је у класи солисте Баљшој театра Дмитрија Трапезникова, на Државној Академији Мајмонида, у Москви. Докторирала је на одсеку теорије музике,композиције и музикологије на трећем најстаријем државном конзерваторијуму у Русији “Л.В.Собинов”.

Dima fotografija.JPG
промо

Dmitry Grinikh (баритон) био је дуго времена професор академског- оперског пјевања на Московском Државном Универзитету. Од 2012. године је декан и шеф катедре за смјер соло пјевања на Интернационалном Славјанском институту у Москви. Дипломирао је, а потом и специјализирао (2001.) на Руској Академији Музике, касније названој Гњесиних, када је и иста ушла у званични списак руског националног добра. Потом је на истој академији завршио и умјетничке докторске студије (2004.)

Amir fotografija.png
промо

 Амир Џаковић је један од најрепрезнтативнијих и перспективнијих пијаниста данашњице. Естетика његове интерпретације је резултат комплексних комбинација стила, енергије, виртуозитета, као и разних утицаја из различитих области уметности.

Овде можете пронаћи програм овог концерта

Program Beograd OD MONTEVERDIJA DO VERDIJA 15.07.2022..docx

Подели вест