Aleksandar Djukic foto Sonja Zugic.jpg
Александар Ђукић
Соња Жугић

Александар Ђукић
Соња Жугић

Музички програм

БЛУЗ ЈЕ КАО ПРАВО, БИРАШ ПРАВУ РЕЧ КАО И ПРАВИ ТОН! Monday blues поново сваког понедељка на Зидићу

11.07.2022.

БЛУЗ ЈЕ КАО ПРАВО, БИРАШ ПРАВУ РЕЧ КАО И ПРАВИ ТОН! Monday blues поново сваког понедељка на Зидићу
Величина слова

Ђука и Бојан отворили су нову, летњу сезону на Зидићу Дома омладине 4. јула, а публика ће имати прилику поново да их чује овог понедељка, 11. јула од 20 часова на Платоу Милана Младеновића.

Где се одржава

На Зидићу Дома омладине


Када се одржава

11. јул у 20 часова


Најлепше у овоме што радимо је када вам после наступа прилазе људи и кажу да никада у животу нису били на блуз наступу, па чак ни слушали блуз, а да после нашег једночасовног наступа имају утисак да је то најбоља музика на свету.

Александар Ђукић, бас и глас

 MONDAY BLUES, серијал low-noise блуз концерата у организацији Дома омладине Београда, прешао је дуг пут од свог премијерног представљања публици у мају 2017. године. Током десетина наступа у централном холу и на Зидићу ДОБ-а, Александар Ђукић (бас и глас) и Бојан Вулин (гитара и глас) су без компромиса редефинисали суштину битисања блуза на београдској музичкој сцени, смело уводећи у своје наступе готово трибински садржај.

Већина њихових наступа је трибинског садржаја у оквиру којег посетиоцима откривају интересантне детаље из историје блуза и живота чувених музичара, па се овај дуо посебно поноси тиме да се управо у тим блуз причама тајна успеха ових наступа, јер нико на овим просторима није пре љих радио. Отворили су потпуно неистражен простор и публика је до те мере добро реаговала да је данас готово половина љихових наступа блуз причање. 

Подели вест