YU GRUPA Foto Wood.jpg
YU GRUPA
Wood

YU GRUPA
Wood

Музички програм

ОНИ СЛАВЕ ПОЛА ВЕКА ПОСТОЈАЊА СВОГ БЕНДА! Овог септембра вас чека прави музички спектакл

20.07.2022.

ОНИ СЛАВЕ ПОЛА ВЕКА ПОСТОЈАЊА СВОГ БЕНДА! Овог септембра вас чека прави музички спектакл
Величина слова

YU група, најдуговечнији рокенрол састав на простору бивше Југославије, 10. септембра на Ташу у 20 часова, прави велики музички догађај, на коме ће обележити важан јубилеј, 50 година постојања у кругу својих пријатеља, колега и верне публике.

Где се одржава

Ташмајдан


Када се одржава

10. септембра у 20 часова


Овом великом бенду у сваком смислу, на бини ће се придружити велики број музичара, колега из целе Југославије, који ће се сви представити током узбудљиве и динамичне кампање за концерт, која ће трајати цело лето, уз прегршт изненађења.

YuGrupa-1920x1080.jpg
Дискографија YU групе
промо

Чланови бенда YU група, воле да нагласе да их „само љубав и једноставност“ одржавају свих ових година.

О YU групи, Пеца Поповић, новинар и музички критичар, је рекао и ово:

„Године кад је музика била важна, а не бућкуриш, воде у прошлост. 
У дане кад је настала YU група. 
Сведок сам, знам их од почетка, практично пре великог Праска! 
Стварност уме да се понекад разбије о чврстину пене сећања. 
Навала узнемирене сете подсећа ме да се у истини YУ ГРУПЕ налази пуно моје животне истине.
Све најлепше што се могло доживети у домаћем року, ја сам проживео уз Јелиће и њихове саучеснике у том великом путовању кроз време и искушења.
Успели јер су надиграни тек пошто се нису одрекли бескомпромисности, вољени јер на бини никад нису побеђени, поштовани јер су остали поштени...“

YU Grupa Wood 2.jpg
YU група
Wood

 YU група је бенд који најдуже постоји на овим просторима и који је први почео да комбинује рок музику са елементима традиционалне музике са балканских простора. Од оснивања 1970. године до данас, на челу са неуништивом браћом Жиком и Драгим Јелићем, прошавши кроз бројне фазе и поставе, где је последње три деценије трећи стожер гитариста Петар Јелић, YU група је објавила низ значајних албума, од првенца „YU група“ (1973) до последњег „Ево стојим ту“ (2016), на којима су, као и на неколико синглова, забележене антологијске песме, какве су „Црни лептир“, „Чудна шума“, „Косовски божури“, „Од злата јабука“, „Морнар“, „Дунавом још шибају ветрови“. На јубилеј од пола века објављује се бокс сет од свих 13 албума, укупно 134 песме, заједничко издање ПГП РТС-а и Југотон/Croatia records. 

Подели вест