TJQ3.jpg
промо

промо

Музички програм

ИСТОРИЈА ТАНГА У УСТАНОВИ КУЛТУРЕ ГВАРНЕРИЈУС: Бесплатан концерт прослављеног аргентинског састава за Београђане

16.08.2022.

ИСТОРИЈА ТАНГА У УСТАНОВИ КУЛТУРЕ ГВАРНЕРИЈУС: Бесплатан концерт прослављеног аргентинског састава за Београђане
Величина слова

Чувени аргентиски састав Тango Jazz Quartet одржаће концерт у четвртак, 18. августа, у 20 часова, у Установи културе Гварнеријус (Џорџа Вашингтона бр.12).

Где се одржава

Установа културе Гварнеријус


Када се одржава

18. август у 20 часова


У оквиру програма “La Historia de Tango” извешће најлепше традиционалне танго нумере Педра Лоренца и Пола Хименеза, преко “nuevo tango” композиција Астора Пјацоле, све до ауторских нумера које потписује вођа Тango Jazz квартета, саксофониста и кларинетиста Густаво Фирмених. Као гости концерта наступиће Београдски оркестар Младих.

Музику Тango Jazz квартета чини спој мелодијских и ритмичких образаца танга са хармонијом и импровизацијом џеза и можда је најбоље описују речи светски познатог виртуоза на хармоници, Ришара Галијана: „Невероватна фузија која звучи савршено”.
Музичка прича овог састава почела је у Буенос Ајресу када је Густаво Фирмених, вођа квартета, оживео танго плесне вечери под називом „„Típica y jazz“. У златној ери танга ове плесне вечери су биле уобичајене у Аргентини и танго и џез су у том периоду живели заједно, али су ипак свирани одвојено. Танго Јазз Qуартет направио је спој заједничког за оба музичка правца и додао оно што је карактеристично за џез а што тангу недостаје – импровизацију. Овај нови приступ тангу и џезу наишао је на одушевљење, како у Аргентини тако и на међународном нивоу. Наступали су у најпрестижнијим салама широм света и на најзначајнијим џез фестивалима као што су: Летњи џез фестивал у Сан Хозеу (САД), Шангајски и Хонгконгшки џез фестивал (Кина), Нисвилле (Србија), Танго &амп; Џез фестивал у Томску (Русија), Фестивал радост џеза у Јоханесбургу (Јужноафричка Република), Сунсет-Сунсиде у Паризу (Француска) и многи други.

Улаз је слободан уз обавезне резервације због ограниченог броја места, путем мејла инфо@гуарнериус.рс или тел. 066/8028-368.

Подели вест