Karmina Burana foto_ SNP V. Veličković.jpg
СНП/Владимир Величковић

СНП/Владимир Величковић

Музички програм

СПЕКТАКЛ НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ: Кармину Бурану извешће око 400 извођача, а улаз је бесплатан

23.08.2022.

СПЕКТАКЛ НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ: Кармину Бурану извешће око 400 извођача, а улаз је бесплатан
Величина слова

Јединствени музички спектакл на отвореном,импозантно дело Карла Орфа „Кармина Бурана“ одржаће се на Тргу републике у Београду у петак 02. септембра са почетком у 20 часова.

Где се одржава

Трг Републике


Када се одржава

2. септембар у 20 часова


Публику очекује извођење Орфовог импознантног дела са око 400 извођача, међу којима су: два симфонијска оркестра, два хора и дечији хор. Диригент ће бити маестро Александар Којић а солисти су: сопран Марија Јелић, тенор Стеван Каранац и баритон Васа Стајкић. Овај спектакл на отвореном, као део ЦЕБЕФ-ових „Classical Sessions" програма, организује Центар београдских фестивала у сарадњи са Српским народним позориштем и Уметничким ансамблом „Станислав Бинички”. Улаз је слободан.

Овај музички спектакл изведен је у истом саставу премијерно у Новом Саду (у мају 2022), на платоу испред Српског народног позоришта, на одушевљење многобројне публике.

„Кармина Бурана“ је моћно дело писано за трио вокалних солиста (сопран, тенор и баритон), велики мешовити хор и симфонијски оркестар, обилато појачан удараљкама. Овај музички спектакл је једна од ретких прилика да се на отвореној сцени појави толики број извођача у оквиру једног програма.

Подели вест