Arrested Development - promo.jpg
Arrested Development - promо

Arrested Development - promо

Музички програм

ЉУДИ У БЕОГРАДУ СУ СТРАСТВЕНИ И ВОЛЕ ХИП ХОП! Светски признати и вишеструко награђивани бенд поново у Београду

30.08.2022.

ЉУДИ У БЕОГРАДУ СУ СТРАСТВЕНИ И ВОЛЕ ХИП ХОП! Светски признати и вишеструко награђивани бенд поново у Београду
Величина слова

Светски познати хип-хоп бенд и вишеструки добитник Греми награда, Arrested Development, после једанаест година, поново наступа у Београду, овога пута на Летњој сцени Bitefartcafe клуба на Калемегдану. Револуционари светске хип-хоп сцене представиће се 1. септембра 2022. године у оквиру концертног серијала Musicology Sessions, уз подршку ЦЕБЕФ-а.

Где се одржава

Летња сцена Bitefartcafe клуба на Калемегдану


Када се одржава

1. септембра у 22 часова


Београд је диван град. Људи су страствени и воле хип хоп! Једва чекамо да поново наступамо пред београдском публиком!

Спич, један од оснивача бенда

За Arrested Development се често каже да је позитивно оријентисан хип-хоп бенд. Афрички ритмови, блуз, фанк, соул, реп и хип-хоп само су неки од стилова којима је бенд инспирисан у стварању своје музике. Раних деведесетих година, продуцент и фронтмен групе, Спич, заједно са Хедлајнером, познатим ДЈ-ем, основали су групу као афирмативну, афроцентричну алтернативу америчком “гангстерском репу”. Arrested Development представља револуционаре хип-хоп културе који су утицали на многе познате бендове, као што су ,,Black Eyed Peas”, ,,Fugees” i ,,Outkast”.

Албум, “3 years, 5 Months and 2 Days in the Life of…”, издат 1992. године, донео им је две Греми награде за најбољег новог извођача и најбољи реп сингл ,,Tennessee“. Добитници су и признања познатих медијских кућа МТВ и Магазин Rollin Stone, као и награда Soul Train и NCAAP имиџ. Из периода 90-их имају бројне хитове који су се често емитовали у београдским клубовима и на радио-станицама, међу којима су: „Mr. Wendal“, „People Everyday“, „Ease My Mind“ и многе друге.

Најновије издање, ,,For the Fkn Love”, објавили су 2021. године, за престижну издавачку кућу Vagabond Productions and Configa. Музиком асоцирају на једноставније доба хип хопа, говорећи о савременим темама, промовишу поштовање међу уметницима и подсећају нас на потребу да се посветимо свету са више разумевања и љубазности.

Вишестуко награђивани и обожавани хип-хоп бенд представиће своју музику београдској публици, 1. септембра 2022. на Летњој сцени Битефартцафе-а, на Калемеграду.

Подели вест