Dzez za DZ 2022.jpg
промо

промо

Музички програм

10 ГОДИНА БЕСПЛАТНОГ ЏЕЗА! Ове суботе почиње јубилеј суботњег џез матинеа

01.09.2022.

10 ГОДИНА БЕСПЛАТНОГ ЏЕЗА! Ове суботе почиње јубилеј суботњег џез матинеа
Величина слова

Дом омладине Београда слави десети рођендан концертног серијала „ЏЕЗ ЗА Џ“! Овај фестивал је једном недељно, од 3. до 24. септембра 2022. у редовном термину матинеа суботом од 13 часова, посетиоци ће и ове године имати прилику бесплатно да чују квалитетне домаће џез извођаче млађе генерације.

Где се одржава

Дом омладине, Плато Милана Младеновића


Када се одржава

3 - 24. септембра у 13 часова


Овај циклус концерата покренут је 2013. године са циљем да публици приближи савремену српску џез сцену, али и да пружи подршку домаћим џез музичарима. Осим што је својеврсна најава Београдског џез фестивала, у знаку којег је традиционално месец октобар, „ЏЕЗ ЗА Џ“ за циљ има и неговање доброг музичког укуса и стварање нове џез публике, посебно међу младима.

У сусрет 38. Београдском џез фестивалу, који ће под слоганом „JAZZBEATS“ од 26. до 30. октобра традиционално угостити домаће и стране музичаре који померају границе џеза, Дом омладине Београда публици је припремио четири одлична џез концерта као својеврсно загревање за најстарији и међународно најпризнатији српски џез фестивал!

Десети циклус концерата „Џез за Џ“ отвориће 3. септембра Квартет Бојана Цветковића, једног од ангажованијих пијаниста новије џез генерације. Бенд окупља изврсне музичаре: Лука Игњатовић (саксофон), Давид Гегић (контрабас), Никола Бановић (бубњеви), а у јуну ове године објавили су свој први ауторски албум „Јоy“ (ПГП-РТС), који ће овом приликом представити публици.

Концерти се одржавају суботом од 13 часова, на Платоу Милана Младеновића испред Дома омладине Београда, а у случају лоших временских услова, наступи ће бити у Дому омладине. Улаз је слободан.

Подели вест