KVizvodjacki KARMINA.png
промо

промо

Музички програм

МУЗИЧКА ВИЗИЈА ОКУПЉА НЕКОЛИКО СТОТИНЕ ИЗВОЂАЧА! Ове суботе на Ушћу музички спектакл

01.09.2022.

МУЗИЧКА ВИЗИЈА ОКУПЉА НЕКОЛИКО СТОТИНЕ ИЗВОЂАЧА! Ове суботе на Ушћу музички спектакл
Величина слова

Јединствени музички спектакл на отвореном, дело Карла Орфа „Кармина Бурана“, биће изведено на Ушћу, 3. септембра, са почетком у 20 часова. Извођење „Кармине Буране“ се тако додаје програму великог концерта „Музичка визија Балкана“, на којем ће наступити раније најављене светске и регионалне звезде.

Где се одржава

Ушће


Када се одржава

3. септембар од 20 часова


Karmina Burana foto_ SNP V. Veličković.jpg
СНП/Владимир Величковић

Због атрактивности овог концерта и великог интересовања публике, прихваћен је позивExitove платформе World Music Balkans (WOMBA), уз подршку Фондације за отворено друштво и иницијативе Отворени Балкан, да „Кармина Бурана“ буде изведена пред почетак великог концерта „Музичка визија Балкана“. Зато се извођење премешта на Ушће са првобитно планираног београдског Трга републике. Овај музички спектакл је премијерно изведен у Новом Саду у мају 2022, на платоу испред Српског народног позоришта, на одушевљење многобројне публике.

Marija Jelic_ foto SNP V. Velickovic.jpg
Марија Јелић
СНП/Владимир Величковић

  „Кармина Бурана“ биће изведена на београдском Ушћу уз хор и оркестар Српског народног позоришта и Уметнички Ансамбл Бинички, те уз солисте. На сцени ће бити неколико стотина извођача. Диригент ће бити Маестро Александар Којић, а солисти су: сопран Марија Јелић, тенор Стеван Каранац и баритон Васа Стајкић. Овај спектакл на отвореном, као део ЦЕБЕФ-ових „Цлассицал Сессионс“ програма, организује Центар београдских фестивала у сарадњи са Српским народним позориштем и Уметничким ансамблом „Станислав Бинички“.

Vasa Stajkic foto SNP V. Velickovic.jpg
Васа Стајкић
СНП/Владимир Величковић

 Од 19:00 ће бити могућ улазак на догађај, а извођење „Кармине Буране“ почиње у 20 часова. У 21.20 почиње концерт „Music Vision“, на којем ће светске и регионалне звезде промовисати звук Балкана кроз етно и електронску музику, трубе, соул, поп, јазз и друге музичке правце. Есма’с Банд феат. Захир Рамаданов Брасс банд наступају од 21.20 часова, Дејан Петровић Биг Банд у 22:00, Марко Лоуис од 23.10 и за крај Сатори, од поноћи.

Концерт „Музичка визија Балкана“ промовише аутентичан звук и енергију земаља Балкана, а доноси га Exitova WOMBA (World Music Balkans) плафторма, чији је циљ да балкански звук добије светску препознатљивост. Наше поднебље је уједињено традиционалном музиком, која у модерној продукцији може да постане светски бренд.

Stevan Karanac, Vicencio Zaknic - Copy.jpg
Стеван Каранац
СНП/Владимир Величковић

 Концерт ће бити одржан у оквиру четвородневног сајма вина у Београду „Wine Vision by Open Balkan 2022“, који ће окупити најбоље произвођаче вина из Албаније, Северне Македоније, Србије и земаља у окружењу. Осим на штандовима преко 400 излагача, вински потенцијали Балкана биће представљени и на бројним мастеркласовима, радионицама и специјалним дегустацијама. Бројни вински експерти, трговци, дистрибутери, носиоци титула Master of Wine, критичари, блогери и представници глобално најзначајњих медија биће гости првог „Wine Vision“ сајма.

Подели вест