CRNO I BELO PLAKAT.jpg
промо

промо

Музички програм

МУЗИКА НА ЦРНО И БЕЛО! Ауторско вече култног београдског композитора са гостима

02.09.2022.

МУЗИКА НА ЦРНО И БЕЛО! Ауторско вече култног београдског композитора са гостима
Величина слова

ЦРНО И БЕЛО, ауторско вече култног београдског композитора, педагога, продуцента, дизајнера звука и перформанс уметника Мирослава Мише Савића одржаће се у понедељак, 5. септембра, с почетком у 20 часова, у Установи културе Гварнеријус (Џорџа Вашингтона бр.12).

Где се одржава

Установа културе Гварнеријус


Када се одржава

5. септембар у Установи културе Гварнеријус


Након уводне речи музиколошкиње Иване Прице, уследиће разговор са уметником и публиком. Биће приказани одабрани архивски материјали у виду фотографија и видео-записа.

У концертном делу публика ће имати прилике да присуствује перформансу и да чује композиције за клавир, за клавир и електронику, електронику и музичке кутијице и за клавијатурни ансамбл. Поред пијанисткиње Наташе Пенезић, наступиће и гости програма: Ансамбл за другу нову музику (АДНМ), Бранка Парлић и Нада Колунџија, док ће се Мирослав Миша Савић појавити у улози наратора и перформера.

Мирослав Миша Савић (1954) је композитор, перформанс уметник, продуцент, дизајнер звука и педагог. Савић је студирао композицију у класи проф. Василија Мокрањца на Факултету музичке уметности у Београду. Дириговање је учио са диригентом Београдске опере Бориславом Пашћаном. Савићев рад се може поделити у три фазе. Прва је карактеристична по експерименталном проблематизовању музике под утицајем актуелних концептуалних тенденција, затим по истраживању минималне музике као и употреби модерне технологије за стварање музике — видео, компјутерски и уопште електронски уређаји. У другој фази његов креативни рад усмерава ка ширем контексту уметничке и музичке сцене организовањем концерата и фестивала као и руковођењем различитих ансамбала за извођење нових радова. У трећој фази сажима своја претходна искуства да би се усмерио ка суштинским и универзалним музичким питањима.

Подели вест