Odjila, promo 3.jpg
промо

промо

Музички програм

АУТЕНТИЧНИ РОМСКИ БЕНД ИЗ МОСКВЕ ПОНОВО У БЕОГРАДУ! Концерт чувене групе Ођила

06.09.2022.

АУТЕНТИЧНИ РОМСКИ БЕНД ИЗ МОСКВЕ ПОНОВО У БЕОГРАДУ! Концерт чувене групе Ођила
Величина слова

Чувена гупа Ођила одржаће концерт у Београду 8. септембра од 20.30 часова у оквиру серије музичких наступа под називом “Atrium Sessions” у дворишту Капетан Мишиног здања, у организацији Центра београдских фестивала - ЦЕБЕФ.

Где се одржава

Капетан-Мишино здање


Када се одржава

8. септембра у 20.30 часова



Цена карте

1500 динара

Од свог формирања Ођила изводи широм света препознатљиву ромску музику, ослањајући се на традицију театра “Ромен” из Москве и музику из легендарних филмова “Цигани лете у небо”, “Моја слатка умиљата звер” и сл. Медији у Југославији, али и у многим другим државама, често су “Ођилу” представљали као аутентични цигански бенд из Москве, што довољно сведочи о перфекцији чланова групе у извођењу ромске музике. Од 1983. до 1990. године група је објавила три албума (два златна). На трећем, забележена је музика из филмова “Тамна страна сунца”, “Други човек” и “Осми дан у недељи”, у којима су чланови били не само музичари већ и глумци. У истом периоду, “Ођила” је освојила и награду “Орфеј” за најбољи албум по избору ЈРТ-а, као и европску награду за најбољу песму (“Солнишка”) на Такмичењу за најбољи радио-снимак у Европи.

Ођила је приређивала концерте у свим значајнијим дворанама региона. Запажене наступе група је одржала и у Коларчевој задужбини, као и у Мариборском позоришту, и то као први музички састав који је концертирао у овом театру од његовог оснивања. Ансамбл је представљао Југославију на Светском фестивалу ромске музике 1988. у Лондону, где је добио више признања и похвала, па чак и од групе Гипсy Кингс. Ођила се слушала не само широм Европе, већ и изван ње, све до Далеког истока (Јужна Кореја, Сингапур).

Odjila, promo 1.jpg
промо

 Улазнице се могу набавити онлајн путем сајта tickets.rs, као и на Ticket Vision продајним местима по јединственој цени од 1500 динара.

Подели вест