Opera na vodi 2021 (Karmen).jpg
Опера на води, Кармен
Belgrade Waterfront

Опера на води, Кармен
Belgrade Waterfront

Музички програм

БЕСПЛАТНА ОПЕРА НА ВОДИ И ЧУВЕНА КАРМЕН! Београд на води не престаје да нас привлачи својим бесплатним програмима

07.09.2022.

БЕСПЛАТНА ОПЕРА НА ВОДИ И ЧУВЕНА КАРМЕН! Београд на води не престаје да нас привлачи својим бесплатним програмима
Величина слова

Оперски драгуљ који већ две сезоне одушевљава оперску публику, Вердијев „Риголето“ Српског народног позоришта, биће најпре изведен 7. септембра у Новом Саду. Београдско извођење Вердијевог „Риголета“ заказано је за суботу, 10. септембар, на платоу иза Геозавода, ексклузивном простору у оквиру Београда на води, с почетком у 20 часова.

Где се одржава

Belgrade Waterfront, на платоу иза Геозавода


Када се одржава

10. септембар у 20 часова


Предстојећа два извођења биће посебна, јер ће се у улози Риголета, дворске луде, наћи прослављени баритон Жељко Лучић који је каријеру започео управо у чувеном новосадском театру. Овај славни оперски певач и један од најцењенијих српских баритона, кога називају „вердијанским“ јер су га прославиле улоге у Вердијевим операма, наступао је на многим сценама у свету, међу којима се издвајају четири најпрестижније оперске куће – њујоршки Метрополитен, Миланска скала, Бечка опера и Краљевска опера у Лондону. Међутим, његови наступи у Србији су изузетно ретки.

Opera na vodi 2021 (Karmen 2).JPG
Опера на води, Кармен
Belgrade Waterfront

„Опера на води“, јединствени музичко-сценски догађај на отвореном, одржава се четврту годину заредом. Сцена на платоу иза Геозавода угостиће најуспешније домаће извођаче, док ће се у улози специјалне гошће, захваљујући подршци Италијанског центра за културу, наћи Алида Берти, која ће специјално за ову прилику одиграти улогу Ђилде, Риголетове кћерке.

Оперски спектакл на отвореном ове године заједнички организују „Human District“, Опера Српског народног позоришта и Belgrade Waterfront. Овај музичко-сценски догађај који се одржава на импресивном простору Београда на води, уз обалу Саве, временом је постао велика туристичка атракција која представља значајну културну свечаност како за Београд и Србију, тако и за читав регион.

Подели вест