Stefanovski-_-Tanec-BG-NOVI-zuti-baner-1920x760px.jpg
промо

промо

Музички програм

2 НАЈПОЗНАТИЈА МАКЕДОНСКА МУЗИЧКА БРЕНДА,ГАРАНТУЈУ НЕЗАБОРАВАН СЦЕНСКИ СПЕКТАКЛ! Јединствен сценски доживљај у Београду

08.09.2022.

2 НАЈПОЗНАТИЈА МАКЕДОНСКА МУЗИЧКА БРЕНДА,ГАРАНТУЈУ НЕЗАБОРАВАН СЦЕНСКИ СПЕКТАКЛ! Јединствен сценски доживљај у Београду
Величина слова

Влатко Стефановски и Танец, 2 најпознатија македонска музичка бренда, и национални фолклорни ансамбл Северне Македоније, 25. септембра наступају у Београду, у Коларцу, с почетком од 20 часова. Улазнице можете купити на билетарници Коларца и у систему Tickets.

Где се одржава

Коларац


Када се одржава

25. септембар у 20 часова


Влатко Стефановски је у својој готово пет деценија дугој каријери више пута наступао с Танецом у Македонији и иностранству. Те сарадње увек истиче као посебно значајне и инспиративне за своју музику, али и за македонску  културу у целинии. Фолклорни мотиви су, рекли бисмо неизоставан и доминантан елемент његове музике  па је ова сарадња с Танецом, која се догодила у јесен 2021. године у облику концертног албума објављеног на DVD-у, била логичан корак напред након њихових досадашњих једнократних заједничких наступа.

Публика свих ових концерата једногласна је да су Стефановски и Танец коначно спојили два македонска бренда у један велики сценски спектакл. Посебно за овај пројекат извођени су антологијски плесови "Пелистерско", "Касапско оро", "Ситна лиса", "Поступано", "Калајџско", "Пајдушко" и незаборавне мелодије "Елено, черко", "Јано, мори, севдалино" у новим аранжманима Дамира Имерија. Ова врхунска фузија, која је резултирала јединственим музичким наступом, заслужено живи свој међународни концертни живот.

Подели вест