Viktor Tumbas foto Tanja Maksimov.jpg
Тања Максимов

Тања Максимов

Музички програм

МЛАДИ ТАЛЕНТИ ФАКУЛТЕТА МУЗИЧКЕ УМЕТНОСТИ ДАЈУ ЏЕЗ ЗА Џ! 10 сезона овог концертног серијала на Платоу Милана Младеновића

08.09.2022.

МЛАДИ ТАЛЕНТИ ФАКУЛТЕТА МУЗИЧКЕ УМЕТНОСТИ ДАЈУ ЏЕЗ ЗА Џ! 10 сезона овог концертног серијала на Платоу Милана Младеновића
Величина слова

Програм концертног серијала „Џез за Џ“ 10. септембра посвећен је студентима Катедре за џез и популарну музику Факултета музичке уметности у Београду. Овога пута у фокусу је Виктор Тумбас, студент џез певања.

Где се одржава

Дом омладине


Када се одржава

10. септембар у 13 часова


Овај перспективни вокалиста и композитор основао је 2018. први ауторски бенд, са којим је већ имао више наступа. Са квартетом, који чине његове колеге студенти ФМУ, Алекса Милијановић за бубњевима, Стеван Милијановић на клавиру и Давид Гегић на контрабасу, Виктор ће извести програм који чине ауторске нумере чланова бенда, као и стандарди у ауторским аранжманима.

Виктор Тумбас рођен је у Сомбору 1999. године. Интересовање за музику и певање почео је да показује још у раном детињству, те са седам година почиње да похађа Основну музичку школу ,,Петар Коњовић” у Сомбору, на инструменталном одсеку, модул виолончело. Факултет музичке уметности у Београду, одсек за Џез и популарну музику – модул Певање у класи Весне Петковић, уписао је 2018. Исте године оснива свој први ауторски бенд Placid Bees, са којим наступа на Новосадском џез фестивалу и  Youth jazz and rock фестивалу у Суботици, изводећи обраде познатих џез стандарада и ауторске нумере. 

Подели вест