Holandski barok,  - photography wouter jansen.jpg
wouter jansen

wouter jansen

Музички програм

БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ БАРОКНЕ МУЗИКЕ У БЕОГРАДУ! Серија концерата у оквиру манифестације "Европа у гостима 2022"

14.09.2022.

БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ БАРОКНЕ МУЗИКЕ У БЕОГРАДУ! Серија концерата у оквиру манифестације "Европа у гостима 2022"
Величина слова

Концерт оркестра Holland Baroque у Београду биће одржан у петак 16. септембра у 19 часова, у простору Катедрале Блажене Дјевице Марије на Неимару, у оквиру пројекта међународне сарадње “Европа у гостима” . За све концерте улаз је слободан.

Где се одржава

Катедрале Блажене Дјевице Марије на Неимару


Када се одржава

16. септембар у 19 часова


Треће издање серије концерата "Европа у гостима 2022" отвара се концертима оркестра Holland Baroque у Београду и Новом Саду, 16. и 17. септембра, у акустичним просторима Катедрале Блажене Дјевице Марије на Врачару и Катедрале имена Маријиног на Главном тргу у Новом Саду, оба са почетком у 19 часова.  Наступиће барокни оркестар из Холандије, са завидном репутацијом, великом дискографијом и историјом сарадње са именима као што су Ави Авитал, Ђовани Солима, Рејчел Поџер, Рајнберт де Леув... Ансамбл “Холланд Бароqуе” предводе сестре близнакиње, чембалисткиња Тинеке Стенбринк и виолинисткиња Јудит Стенбринк. Овај музички састав ужива репутацију једног од најбољих ансамбала за барокну музику у Европи.

Holandski barok, judith en tineke steenbrink - foto wouter jansen (1).jpg
wouter jansen

Публика ће моћи да се упозна са уметницима и да погледа избор компакт дискова из њихове богате дискографије. На програму под називом ПОЛОНОИСЕ су дела Г.Ф. Телемана у новом руху, а као солисткиња и гостујући уметнички вођа наступиће барокна виолинисткиња Јудит Стејнбринк на оригиналном инструменту из радионице браће Амати из 1622. године.

Пројекат међународне сарадње “Европа у гостима” у Србију доводи уметнике из Европе и организује концерте и едукативне активности. Настао током пандемије, са великим анганжманом и ентузијазмом уметника и тима на пројекту, уз подршку важних институција културе, спонзора и појединаца, а под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, пројекат из године у годину расте. Пројекат је подржан и од стране Холандског министартва културе уз партнере међу којима су: Холланд Бароqуе, Музички атеље из Новог Сада, Радио-телевизија Србије, Београдска надбискупија и метрополија, Градска општина Врачар. Подршку пројекту је омогућио Принцесс Пуфф.

Подели вест