Filip Sokac foto Dusko Vukic.jpg
Душко Вукић

Душко Вукић

Музички програм

РИТАМ И ЕМОЦИЈА НА ПЛАТОУ МИЛАНА МЛАДЕНОВИЋА: Концерт из серијала „Џез за Џ" представља Филипа Сокача

22.09.2022.

РИТАМ И ЕМОЦИЈА НА ПЛАТОУ МИЛАНА МЛАДЕНОВИЋА: Концерт из серијала „Џез за Џ" представља Филипа Сокача
Величина слова

У наставку концертног серијала „Џез за Џ“, у суботу 24. септембра од 13 часова Дом омладине Београда публици ће представити још једног младог и талентованог џез музичара, саксофонисту Филипа Сокача, који ће наступити са својим квинтетом.

Где се одржава

Плато Милана Младеновића


Када се одржава

24. септембар у 13 часова


Филип Сокач је студент је друге године Одсека за џез и популарну музику на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Луке Игњатовића. Већ има значајно музичко искуство иза себе, а овом приликом наступа са бендом у којем су његове колеге, једнако талентовани млади џезери: Лазар Шаренац – труба, Миња Мијушковић – клавир, Милија Пауновић – контрабас и Часлав Шеховић – бубњеви.

"Своје музичко образовање започео сам изучавајући класичан саксофон у МШ „Јосип Славенски“. Поред класичне музике, са школским дувачким оркестром имао сам прилику да упознајем и друге музичке правце, али и да наступам на најразличитијим местима попут тргова, позоришта, културних центара… Том приликом дошао сам у контакт и са џез музиком. Заволео сам виртуозе као што су Цхарлие Паркер, Њаyне Схортер, Баптисте Хербин… Велика је част бити ученик најстарије музичке установе у Србији МШ „Станковић“, поготово ако сте у класи великог музичара, какв је проф. Ненад Петровић. Сада се, на моје велико задовољство, усавршавам и даље образујем на ФМУ, у класи проф. Луке Игњатовића. Професори џез одсека обе ове институције преносе на нас ђаке и студенте своје велико знање и интернационално музичко искуство.", изјавио је Филип. 

На концерту у суботу, 24. септембра у Дому омладине Београда, са својим бендом извешће репертоар посвећен хард-бап ери џеза. Подели вест