koncert piano and sax Final.jpg
промо

промо

Музички програм

ЗВУЦИ САКСОФОНА И КЛАВИРА У МУЗЕЈУ НАУКЕ И ТЕХНИКЕ: Концерт Милице Тегелтије и Растка Обрадовића инспирисан природом

23.09.2022.

ЗВУЦИ САКСОФОНА И КЛАВИРА У МУЗЕЈУ НАУКЕ И ТЕХНИКЕ: Концерт Милице Тегелтије и Растка Обрадовића инспирисан природом
Величина слова

Музеј науке и технике представља концерт „Нови излет - дуети за клавир и саксофон“ у суботу 24. септембра 2022., са почетком у 19 часова када ће публика имати прилику да чује композиције талентоване пијанисткиње Милице Тегелтије, коју ће на саксофону пратити Растко Обрадовић.

Где се одржава

Музеј науке и технике


Када се одржава

24. септембар у 19 часова


Милица Тегелтија рођена је у Београду, 1989. године. Завршила је Факултет Mузичке уметности у Београду, одсек за Општу музичку педагогију и наставница је солфеђа у Музичкој школи Станковић. Осам година била је активни члан женског академског хора „Collegium Musicum“ са којим је наступала на преко триста концерата у земљи и иностранству. У једном периоду интересовала се за рок музику и сарађивала у разним пројектима и наступала са бендовима своје генерације. Упоредо са својим основним занимањем бави се компоновањем. Лета 2016. снимила је избор својих композиција које су настале током студија, а које су се крајем 2017. нашле на првом ауторском издању „Игра“. Други по реду ауторски албум, објављен 2020. године, носи назив „Излет – дуети за клавир и саксофон“ и снимљен је у сарадњи са џез саксофонистом Луком Игњатовићем. Концертом „Нови излет – дуети за клавир и саксофон“ започиње сарадња са џез саксофонистом Растком Обрадовићем.

Растко Обрадовић је рођен и одрастао у Београду. После завршене Музичке школе „Станковић“, школовао се на Музичкој академији у Ослу на Одсеку за џез и импровизовану музику. У својој каријери је имао прилике да свира са уметницима као што су Бојан Зулфикарпашић, Васил Хаџиманов, Dhafer Youssef, Sudeshna Bhattacharya, Марко Ђорђевић СВЕТИ, Петар Крстајић, као и са великим џез оркестрима попут Euroradio Jazz Orchestra, East West Jazz orchestra и Биг Бендом Радио Телевизије Србије. Добитник је награде за Нове наде 2018. Од стране Удружења џез поп и рок музичара Србије. Као бенд лидер је издао албум под називом „Rastko Obradović Northern Quartet – The Northern Experience“, а такође је снимио и дуо ЕП са Бојаном Зулфикарпашићем под називом „Wabi Sabi“.

На програму ће бити следеће композиције: Излет, Cassiopeia, Водопад, Свита „Сирогојно“, Сирогојно свиће, Галоп, Борба петлова, Стопића пећина, На извор по воду, Павана, Плави вагони и Сновање.

Подели вест