LP DUO. foto Laslo Antal.png
Ласло Антал

Ласло Антал

Музички програм

ПОКЛОН-КОНЦЕРТ БЕОГРАЂАНИМА: ЛП Дуо наступа у оквиру 13. Европске ноћи истраживача

26.09.2022.

ПОКЛОН-КОНЦЕРТ БЕОГРАЂАНИМА: ЛП Дуо наступа у оквиру 13. Европске ноћи истраживача
Величина слова

ЛП Дуо ће у оквиру 13. Европске ноћи истраживача, 3. октобра (у 20 часова), у Југословенском драмском позоришту, премијерно представити нове оригиналне ауторске композиције, настале у оквиру уметничко-научног пројекта Beyond Quantum Music.

Где се одржава

Југословенско драмско позориште


Када се одржава

3. октобар у 20 часова


Соња Лончар и Андрија Павловић су већ неколико недеља на концертној турнеји уметничко-научног пројекта "Beyond Quantum Music". Турнеја је започела концертом у Новом Саду у оквиру Калеидоскопа културе, а наставила се наступом на чувеном фестивалу Ars Electronica у Линцу, одакле носе најпозитивније утиске.

„Имали смо ту част да наступимо на тако великом фестивалу какав је Ars Electronica (Линц), у најбољем термину, одмах након доделе награде за животно дело предивној Лори Андерсон“, изјавио је ЛП Дуо. Она је са собом донела велику уметност и део неког другог света. Од ње смо учили беспрекорност, скромност и посвећеност. Концерту ЛП Дуа је присуствовао велики број људи, посебно млађе генерације, а реакције су биле врло емотивне.“

Током свог резиденцијалног боравка на Техничком универзитету у Делфту (Холандија), Соња и Андрија су имали прилику да сарађују са најистакнутијим квантним физичарима и миркобиолозима из целог света, укључујући и научнике са универзитета у Оксфорду и Копенхагену. Звуке квантних компјутера, померања атома и генетског кода под плаштом њиховог већ  препознатљивог музичког језика, ЛП Дуо ће извести на иновативним инструментима - Дуалитy хибридним клавирима. Beyond Quantum Music је о пројекат који су Соња и Андрија развијали у оквиру своје истоимене компаније, у сарадњи са инжењерима угледне америчке фирме HTEC уз подршку Фонда за иновациону делатност.

Прошле недеље ЛП Дуо је свој пројекат представио и Сплиту на Медитеранском институту за истраживање живота. – Медилс, а београдској публици представљају се у оквиру 13. Европске ноћи истраживача, 3. октобра у 20 часова у Југословенском драмском позоришту у Београду.

Концерт је поклон београдској публици, а сви заинтересовани за бесплатне карте могу да се пријаве путем мејла [email protected].. Овај комплетан аудио-визуелни догађај део је сарадње ЛП Дуа и визуелног уметника који наступа под именом Изванредни Боб.

Овде можете да послушате нови албум ЛП Дуа:

Подели вест