za mejl.jpg
промо Коларац

промо Коларац

Музички програм

ВЕЧЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ: Новогодишњи музичко-сценски спектакл на Коларцу биће посластица за љубитење класичних нота

02.12.2022.

ВЕЧЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ: Новогодишњи музичко-сценски спектакл на Коларцу биће посластица за љубитење класичних нота
Величина слова

Празнични гала концерт „Новогодишња чаролија" заказан је за 27. децембар од 20 часова у Великој дворани Коларчеве задужбине. На узбудљиво музичко путовање публику ће повести солисти Тамара Рађеновић, сопран и Никола Мијајловић, труба, уз пратњу Хора и Оркестра Макрис, под диригентском палицом маестра Предрага Госте.

Где се одржава

Коларчева задужбина


Када се одржава

27. децембар у 20 часова


Атрактиван програм обухвата најпопуларнија дела класичне музике: Вердија, Чајковског, Шостаковича, Лехара, Родрига, Роте, која су добро позната публици. Премијерно ће бити изведена нумера Хисториа де ун амор за коју је аранжман урадио Алексадар Симић, наш светски признати композитор.

Публику очекују арије из Вердијевих опера Аида и И Веспри Сичилијани, весела арија Норине из Опере Дон Пасквале, инструментални хитови из опере Кармен. Међу популарним хитовима филмске музике наћи ће се и својеврстан омаж култном филму Кум, који ове године навршава 50 година од снимања.

Маестралну увертиру за празнични концерт чини премијерно објављени спот сопрана Тамаре Рађеновић за чувену Вердијеву арију Mercè, dilette amiche, а пред сам концерт у Коларчевој задужбини 27. децембра премијерно ће бити емитован и спот за нумеру Parla Piu Piano, славом овенчану композицију из Кума, која је италијанског композитора Нина Роту учинила бесмртним.

У ова два високобуџетна спота је осим раскошног музичког талента и опојне емоционалне снаге сопрана изражен и глумачки дар Тамаре Рађеновић.

Музичка подлога за спотове је снимљена у Коларчевој задужбини у Београду, где је учествовало 65 чланова Симфонијског оркестра и 20 чланова Хора Макрис под диригентском палицом маестра Предрага Госте.

Спотови су снимани на локацијама у Црној Гори које су до сада ретко виђене у јавности и представљају неоткривене драгуље природе. На некима од локација до сада нико никада није снимао, што комплетној продукцији даје посебан ексклузивитет.

Радња премијерног спота за чувену Вердијеву арију Mercè, dilette amiche, дилетте амицхе, из опере Сицилијанско вечерње је смештена у 13. век у околини Палерма, када је Сицилија била под француском окупацијом.

Спотовима се на атрактиван начин промовише класична музика и од заборава чува ово мање извођено Вердијево дело.

Публику на гала концерту у Коларчевој задужбини очекују визуелно-сценска изненађења. Пажљиво одабрани репертоар је обојен веселим тоновима, како би публика уз радосне ноте испратила годину за нама и доживела вече за памћење.

Подели вест