Vissi D’Arte 14.jpg
Vissi D’Arte

Vissi D’Arte

Музички програм

50 ГОДИНА ЈУБИЛЕЈА И ТО У СРБИЈИ! Дозволите да вас свака нота одведе на Сицилију

09.12.2022.

50 ГОДИНА ЈУБИЛЕЈА И ТО У СРБИЈИ! Дозволите да вас свака нота одведе на Сицилију
Величина слова

Празнични гала концерт “Новогодишња чаролија” заказан је за 27. децембар од 20 часова у Великој дворани Коларчеве задужбине. На узбудљиво музичко путовање публику ће повести солисти Тамара Рађеновић, сопран и Никола Мијајловић, труба, уз пратњу Хора и Оркестра Макрис, под диригентском палицом маестра Предрага Госте.

Где се одржава

Коларчева задужбина


Када се одржава

27. децембар од 20 часова


Атрактиван програм обухвата најпопуларнија дела класичне музике: Вердија, Чајковског, Шостаковича, Лехара, Родрига, Роте, која су добро позната публици. Премијерно ће бити изведена нумера Хисториа де ун амор за коју је аранжман урадио Алексадар Симић, наш светски признати композитор.

Публику очекују арије из Вердијевих опера Аида и И Веспри Сицилиани, весела арија Norine iz Opere Don Pasqualle, инструментални хитови из опере Кармен. Међу популарним хитовима филмске музике наћи ће се и својеврстан омаж култном филму Кум, који ове године навршава 50 година од снимања.

Маестралну увертиру за празнични концерт чини премијерно објављени спот сопрана Тамаре Рађеновић за нумеру Parla Piu Piano, славом овенчану композицију из филма Кум, која је италијанског композитора Нина Роту учинила бесмртним. Спот је доживео прави бум са око 40.000 прегледа за само 24 сата од почетка емитовања, а канал младе оперске диве већ броји преко милион прегледа, што је импресивна бројка када је класична музика у питању.

Тамарин анђеоски лирски сопран на посебан начин „боји“ композицију и публици преноси снагу дубоке емоције. Parla Piu Piano коју волимо и која нас већ пет деценија инспирише, у њеном извођењу слушаоца оставља без даха и преноси величанствену оду љубави.

Подсетимо, у новембру је објављен спот и за чувену Вердијеву арију Mercè, dilette amiche.
У ова два високобуџетна спота је осим раскошног музичког талента и опојне емоционалне снаге сопрана изражен и глумачки дар Тамаре Рађеновић. Музичка подлога за спотове је снимљена у Коларчевој задужбини у Београду, где је учествовало 65 чланова Симфонијског оркестра и 20 чланова Хора Макрис под диригентском палицом маестра Предрага Госте.

Спотови, којима се на атрактиван начин промовише класична музика су снимани на локацијама у Црној Гори које су до сада ретко виђене у јавности и представљају неоткривене драгуље природе. На некима од локација до сада нико никада није снимао, што комплетној продукцији даје посебан ексклузивитет.

Vissi D’Arte 9 (1).jpg
Vissi D’Arte

Публику на гала концерту у Коларчевој задужбини очекују визуелно-сценска изненађења. Пажљиво одабрани репертоар је обојен веселим тоновима, како би публика уз радосне ноте испратила годину за нама и доживела вече за памћење.

Улазнице су у продаји преко сајта Тицкетс и на билетарници и сајту Коларчеве задужбине.

Подели вест