Tumbakin i Fredyclan - DOB.jpg
промо ДОБ

промо ДОБ

Музички програм

ОСЕТИТЕ ТОПЛИ ДУХ КУБЕ У ОВИМ ХЛАДНИМ ДАНИМА! Бесплатан концерт најватренијих кубанских оркестра у оквиру манифестације Београдска зима

21.12.2022.

ОСЕТИТЕ ТОПЛИ ДУХ КУБЕ У ОВИМ ХЛАДНИМ ДАНИМА! Бесплатан концерт најватренијих кубанских оркестра у оквиру манифестације Београдска зима
Величина слова

У оквиру манифестације „Београдска зима“, Град Београд и Дом омладине Београда организују бесплатан концерт једног од најватренијих младих кубанских оркестара: Тумбакин & Фредyцлан наступиће у четвртак, 22. децембра од 20 часова у сали Американа ДОБ!

Где се одржава

Дом омладине


Када се одржава

22. децембра од 20 часова


Тумбакин & Фредyцлан је дванаесточлани оркестар састављен од најбољих младих музичара са Кубе, које предводе фантастични вокалисти и светски познати уметник Фредyцлан. Састав је основан ове године у Барселони, али је већ постао права сензација која броји на хиљаде фанова широм Кубе и света. Њихова музика је изузетном брзином освојила плесне подијуме широм Европе и стекла велику популарност, како међу најстраственијим салса и тимба плесачима, тако и међу љубитељима кубанске и латино музике уопште.

Тумбакин, нову групу кубанске популарне музике, су основали Алберто Мугерсија Рамос и Алцибијадес Дурути Лопез, са главним циљем да плесна публика ужива у високо квалитетној кубанској музици.

Алцибијадес Дурути Лопез пореклом је из Гвантанама на Куби, а по професији је гитариста и певач. У својој земљи је постао изузетно познат захваљујући програму учешћа који је за кубанске певаче креирао ПаблоФГ (Сонандо ен Цуба). Већ од своје 16. године имао је прилику да пева са великанима кубанске музике као што су: Хаила Момпие, Марио Ривера, ПаблоФГ, Енриqуе Ла Зага, Емилио Моралес, Тито Манриqуе, Иветте Цепеда, Адалберто Áлварез, Такесиx, Францисцо Цéспедес, Емилио Фрíас и други. Када је постао пунолетан, три године је радио у оркестру Пупy y Лос Qуе Сон Сон, са којим је наступао на више светских турнеја, а у јуну ове године и у Дому омладине Београда.

Алберто Мугерсија Рамос такође је родом из Гвантанама на Куби, перкусиониста по професији са важном каријером у најзначајнијим оркестрима популарне плесне музике на Куби као што су: Цото y Су Ецо Дел Царибе, Цаñа Санта, Сонора Универсал, Тумбао Хабана, Пупy Лос qуе Сон Сон.

Ове године, Алцибијадес и Алберто су, са много љубави и вере, заједно кренули на ново музичко путовање, са новим пројектом: ТУМБАКИН.

Бесплатне пропуснице за улаз на концерт биће доступне за преузимање на улазу у салу Американа Дома омладине Београда 1 сат пре почетка концерта.

Подели вест