lords of the sound 06.jpg
Lords of The Sound

Lords of The Sound

Музички програм

НАЈЛЕПША МУЗИКА БИОСКОПСКИХ КЛАСИКА! Незаборавно искуство испуњено лепотом симфонијског звука омиљних композиција

22.12.2022.

НАЈЛЕПША МУЗИКА БИОСКОПСКИХ КЛАСИКА! Незаборавно искуство испуњено лепотом симфонијског звука омиљних композиција
Величина слова

Интернационални концертни спектакл, “Lords of The Sound” стиже по први пут у Србију крајем јануара 2023. када ће извести свима омиљене филмске нумере на концерту под називом “Музика Ханса Цимера”. Концерти ће бити одржани 29. јануара у Новом Саду (Српско народно позориште) и 30. јануара у Београду (МТС Дворана).

Где се одржава

МТС Дворана


Када се одржава

30. јануара у 17 и 20 часова


Публику очекују незаборавни хитови из филмова: ''Гладијатор'', ''Немогућа мисија'', ''Почетак'', ''Пирати са Кариба'', ''Дина'', ''Спајдермен 2'', ''Дарк Книгхт'', ''Интерстеллар'', ''Гравитација'', ''Шхерлок Холмс'', ''Анђели и демони'', ''ДаВинцијев код'', ''Перл Харбор'', ''Спирит'', ''Wonder Woman'', ''Мадагаскар''.

Улазнице за београдски концерт могу се набавити на благајни МТС Дворане, онлајн на сајту tickets.rs и на Тицкет Висион продајним местима. Карте за новосадски концерт могу се наћи на благајни Српског народног позоришта - СНП.

lords of the sound.jpg
Lords of The Sound

Запањујући успех концерата оркестра “Lords of The Sound” у комбинацији са најбољим композицијама Ханса Цимера нуди публици незаборавно искуство, атмосферу праве бајке испуњене лепотом симфонијског звука омиљних композиција, енергију рок бенда, живописне визуелне ефекте, моћне вокалне деонице солиста и хора, позитивну енергију и снагу целог оркестра. Солисти су: Маргарита Мелешко и Јарослав Радионенко. Диригент је Шахрок Фатах Аиминзаде.

lords of the sound (2).jpg
Lords of The Sound

Ханс Цимер је немачки филмски композитор, који је своју популарност стекао након култног филма ''Кишни човек''. ''Пишући музику за “Кишног човека”, стално сам размишљао: Не улази у први план. Рејмонд, главни лик, заправо не разуме где се налази. Он свет види другачије од нас...Зашто не створити ''светску музику” за свет који постоји само у његовој глави? - присећа се Ханс.

lords of the sound 02 (1).jpg
Lords of The Sound

Ово је дело било прави пробој у његовој каријери. Цимер је добио номинацију за награду Оскар. Најбољи холивудски редитељи стали су у ред да раде са њим, а Ханс се посветио раду у потпуности, често смишљајући музику за два до три филма истовремено. Његова је музика толико дирнула студио Дизни, да су од Цимера наручили композицију за анимирани филм ''Краљ лавова''. Тематска песма овог цртаног филма донела је композитору три најпрестижније награде: Оскар, Златни глобус и Греми. У наставку каријере Цимер је наставио да осваја бројне награде, поставши најбољи од најбољих у Холивуду. Ретка је церемонија доделе награда без номинације Цимера.

Због великог интересовања још један термин концерта - 17 и 20 часова у МТС Дворани у Београду.

Подели вест