unnamed (1).jpg
промо

промо

Музички програм

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ: „Новогодишња чаролија“ хора „The International Belgrade Singers“

11.01.2023.

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ: „Новогодишња чаролија“ хора „The International Belgrade Singers“
Величина слова

У четвртак, 12. јануара 2023. године, с почетком у 19 часова, у Установи културе Гварнеријус биће одржан хуманитарни концерт „Новогодишња чаролија” хора „The International Belgrade Singers“.

Где се одржава

УК Гварнеријус


Када се одржава

12. јануар у 19 часова


Хор је предвођен диригеном Олгом Бисерчић, наступиће уз сарадњу корепетиторке Иване Шљивић а на програму су дела класичне и савремене хорске музике. Као специјални гости концерта наступиће Дечији градски хор, виолисткиња Љубица Секулић уз сарадњу пијанисткиње Весне Кршић и солиста Jose Felix Ceballos Ibarra.. Уместо улазница, публика ће на улазу моћи да остави добровољни прилог, који ће бити дониран у хуманитарне сврхе једној од институција која се бави бригом о деци.

„The International Belgrade Singers“ је аматерски, мешовити хор који чине домаћи и страни певачи (странци који раде у дипломатским мисијама или живе, раде и/или се школују у Србији). Диригент је Олга Бисерчић, професионални диригент. Хор постоји и наступа већ 10 година и бави се хуманитарним радом. Сви концерти овог хора су хуманитарног карактера и прикупљена средства донирају у хуманитарне сврхе некој институцији која се бави бригом о деци. До сада су помогли бројне институције као што су: Прихватилиште за децу, Матерински дом, Склониште за децу, Дом „Јован Јовановић Змај“, Центар за заштиту деце и омладине, Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Јајинцима, Специјална основна школи „Др Драган Херцог“, Дом за средњошколску и универзитетску омладину у Звечанској, Средња занатска школа за децу са посебним потребам у Раковици, Савез слепих, Рехабилитациона клиника ‘“Др Мирослав Зотовић“ у Сокобањској, Оделење за хематологију и онкологију Дечје болнице у Тиршовој, О Ш. „Драган Ковачевић“ за слабовиду децу и сл.

Подели вест