unnamed (6).jpg
промо

промо

Музички програм

АМЕРИЧКИ ГИТАРИСТА И АУТОР ЏЕРИ ЏОСЕФ НАСТУПА У БЕОГРАДУ: Пустолов који је догодовштине преточио у песме

12.01.2023.

АМЕРИЧКИ ГИТАРИСТА И АУТОР ЏЕРИ ЏОСЕФ НАСТУПА У БЕОГРАДУ: Пустолов који је догодовштине преточио у песме
Величина слова

Један од највећих текстописаца и извођача уживо, Џери Џосеф наступиће први пут у Лисабон бару у МТС Дворани 11. фебруара са почетком у 20 часова, када ће уједно промовисати актуални студијски албум "The Beautiful Madness“.

Где се одржава

МТС дворана


Када се одржава

20. фебруар у 20 часова


Џосеф је, како га стручна јавност описује: "трострука пријетња": плодан и успешан текстописац, уверљив певач и неодољив извођач. Пореклом је из Лос Анђелеса, а у више од 30 година каријере као соло уметник, али и са бендом The Jackmormons, супергрупом Stockholm Syndrome, дуом The Denmark Veseys и његовим вољеним култним бендом из 80-их Little Women, пропутовао је свет и доживео разне догодовштине, што се и одражава у његовим бројним песмама.

Они који су га већ видели и чули уживо уверили су се да око себе лако окупља верне обожаваоце, чију оданост награђује бескрајном енергијом на позорници и катарзичним текстовима.

Албум "The Beautiful Madness“ објављен је током 2020. године и добио је одличне критике. На изненађење многих који га знају, ово му је тек први албум, који је објавио у Европи, а по реду чак 29. албум. На албуму га прати група Drive-By Truckers, а продукцију тог албума потписује њихов фронтмен Худ Патерсон, који каже: “ Џери је за мене иконска фигура која би, у некој алтернативној стварности, лако могла бити једна од највећих светских звезда. Један од најбољих наступа уживо које сам икада видео и један од мојих омиљених текстописаца икада."

У више од 30 година Џери Џосеф је прикупио импресиван каталог дела, завидне печате у пасошу и усавршио своје концертне наступе, свирајући преко 150 наступа годишње. Неуморни уметник је уз бројне турнеје основао непрофитну организацију Nomad Music Foundation, која делује као својеврсна рокенрол школа за расељене тинејџере у конфликтним подручјима.

Поред бројних гитара које је поклонио тинејџерима, одржао је и бројне течајеве гитаре у камповима у Кабулу, Афганистану... Примљен је у Oregon Music Hall of Fame 2015.године.

Карте су у претпродаји у ограниченом броју, по промотивној цени од 1200 динара.

Подели вест