Eyot - 1 foto Tudor Bartaš.JPG
Eyot
Тудор Барташ

Eyot
Тудор Барташ

Музички програм

ЈУБИЛЕЈ НАШЕГ ЏЕЗ БЕНДА КОЈИ ЈЕ ОСТВОЈИО СРЦА ШИРОМ СВЕТА ПОНОВО У ДОМУ ОМЛАДИНЕ! Нов албум поводом 15 година постојања

17.01.2023.

ЈУБИЛЕЈ НАШЕГ ЏЕЗ БЕНДА КОЈИ ЈЕ ОСТВОЈИО СРЦА ШИРОМ СВЕТА ПОНОВО У ДОМУ ОМЛАДИНЕ! Нов албум поводом 15 година постојања
Величина слова

Дом омладине Београда са задовољством представља велики солистички концерт групе Еyот, поводом 15 година аутентичне уметничке каријере овог јединственог савременог српског џез бенда.

Где се одржава

Велика сала Дома омладине Београда


Када се одржава

10. март у 20 часоваЦена карте

Промо цена: 1200 динара, редовна цена: 1500 динара

Еyот се у Дом омладине Београда враћа након нешто више од годину дана, током којих је имао значајне концерте и турнеје у Румунији, Швајцарској и Северној Македонији, а Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије доделило им је „ГОДУМ“ награду за најбољи џез састав године 2022.

Поводом обележавања 15 година рада, бенд је најавио „live“ албум, на којем ће се наћи снимци забележени током њихове богате каријере, док ће нови, шести, студијски албум, бити снимљен и обљављен следеће године. 

Дом омладине је вероватно наш омиљени концертни простор у земљи и сваки досадашњи концерт је био за памћење. Очекујемо да тако буде и овога пута. Планирамо да изведемо неке од композиција које не свирамо често, можда и нешто од новог материјала који је у припреми. 

Дејан Илијић, композитор, пијаниста и лидер групе

ЕYОТ је основан 2008. године у Нишу, у саставу: Дејан Илијић – клавир, Милош Војводић – бубањ, Марко Стојиљковић – бас и Слађан Миленовић – гитара. Њихова музика представља еклектични звук између рока и џеза, панка и амбијенталне музике, импресионизма и романтизма, чврсто се ослањајући на традиционалну музику Балкана и источне Европе, остварујући праву мешавину старог и новог, Истока и Запада.

Претходни студијски албум групе ЕYОТ, под називом „557799“, у октобру 2020. издала је једна од водећих независних издавачких кућа у Америци, Ропеадопе, са дистрибуцијом широм света. Албум је добио сјајне критике, нашао се међу топ 10 најпродаванијих џез албума на Бандцампу и уврштен је на неколико званичних Спотифy листа. Француски национални радио му је посветио чланак на свом сајту. Концертна промоција албума одржана је 2021. године пред препуном Великом салом Дому омладине Београда.

Eyot - 2  foto Tudor Bartaš.JPG
Eyot
Тудор Барташ

Група Еyот може се похвалити запаженом међународном каријером – наступали су у више од двадесет земаља широм света: Аустрија, Бугарска, Босна и Херцеговина, Хрватска, Кина, Чешка, Немачка, Грчка, Велика Британија, Француска, Литванија, Пољска, Русија, Северна Македонија, Црна Гора, Румунија, Хонг Конг, Јапан, Јужна Кореја, Швајцарска, Словенија, Словачка, Италија, УАЕ, Турска... Активни су и на домаћој сцени: на Београдском џез фестивалу су наступали два пута (2013. године као сасвим млади таленти, а 2017. им је припала част да га свечано отворе), као и на другим фестивалима и у многим концертним дворанама широм земље: Нишвил, Ваљевски џез фест, Нови Сад џез фест, Јаззире Суботица, Јаззибар Краљево, Греен Тоwн Сомбор, Вршац џез фест…Наступали су уживо на националним радио станицама у Србији (РТВ, Радио Београд 3), Бугарској (БНР), Румунији (Клуж) и Швајцарској (РТС Женева).

На националној телевизији, каналу РТС3, 2019. године емитован је њихов КОНЦЕРТ ЗА ПРИРОДУ, снимљен уживо на врху Суве планине, на висини од 1515 метара. Несвакидашњи подухват који поред музике састава Еyот промовише и природне лепоте републике Србије, донео је групи Еyот плакету-захвалницу од стране Завода за заштиту природе, за посебан допринос очувању природе. Медијски покровитељ била је Национална Географија.

Победници су такмичења Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. године, као и MIDEM OFF Showcase 2012 такмичења (Кан, Француска), најзначајнијег музичког сајма на свету.

Подели вест