Francesco di Rosa 01.jpg
Francesco di Rosa
Oboa fest

Francesco di Rosa
Oboa fest

Музички програм

БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ АТРАКТИВНОГ АНСАМБЛА КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ: Почиње 6. Обоа фест

24.01.2023.

БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ АТРАКТИВНОГ АНСАМБЛА КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ: Почиње 6. Обоа фест
Величина слова

Концерт увек атрактивног ансамбла калсичне музике ЦИРЦЛЕ одржаће се 25. јануара 2023. у Катедрали Блажене Дјевице Марије са почетком у 19.30 часова. Специјални гост концерта је италијански обоиста Франческо ди Роза, први обоиста оркестра Санта Чечилиа. Његовим доласком ове године започиње 6. Обоа Фест.

Где се одржава

Катедрала Блажене Дјевице Марије


Када се одржава

25. јануар у 19.30


На програму су дела Бокеринија, што ће бити премијерно извођење у Београду, Моцарта, Бритна и Бартока. Улаз је слободан.

Ансамбл ЦИРЦЛЕ сачињавају значајни музичари из Србије и иностранства: Ивана Дакић - обоа, Катарина Алексић и Андреј Капор - виолине, Марина Поповић - виола и Томаш Покшивињски - виолончело. Оснивач ансамбла је виолинисткиња из Србије и концерт мајстор Симфонијског оркестра РТС-а, Катарина Алексић, која је основала оркестар у оквиру пројекта “Европа у гостима” који се одвија 4. годину заредом. Обоа Фест и “Европа у гостима” кроз овај концерт започињу значајну сарадњу.

Koncert CIRCLE, 25.01.2023.jpg
Обоа фест промо

Франческо ди Роза је обоиста и активни професор који ће одржати и мастер клас за студенте у Београду.

Концерт се организује у сарадњи са пројектом “Европа у гостима”, уз подршку Италијанског института за културу у Београду и Цоллегиум Хунгарицум Београд. Обоа Фест протеклих година имао је подршку Министарства културе Србије, Градске општине Звездара и Организације музичких аутора Србије - СОКОЈ.

Подели вест