shutterstock_538839685.jpg
shutterstock

shutterstock

Музички програм

БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ У ГАЛЕРИЈИ САНУ: Јелена Јовановић-Петровић изводиће дела Моцарта Шумана, Деспића и Менделсона

26.01.2023.

БЕСПЛАТАН КОНЦЕРТ У ГАЛЕРИЈИ САНУ: Јелена Јовановић-Петровић изводиће дела Моцарта Шумана, Деспића и Менделсона
Величина слова

У понедељак, 30. јануара 18 часова у Галерији САНУ пијанисткиња Јелена Јовановић-Петровић одржаће концерт као део редовног музичког програма ове институције.

Где се одржава

Галерија САНУ


Када се одржава

30. јануар у 18 часова


Љубитељи класичне музике имаће прилику да уживају у виртуозном извођењу нумера Моцарта, Шумана, Деспића и Менделсона наше признате и вишеструко награђиване појанисткиње Јелене Јовановић-Петровић.

Јелена Јовановић Петровић је дипломирала и магистрирала на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Мирјане Шуице Бабић.Усавршавала се код професора Јурија Сљесарјева и В.Чинаева на московском Конзерваторијуму Чајковски. Добитница је високих републичких и савезних награда на такмичењима у земљи, и награде Смиљка Узелац за најбољег дипломца МШ Мокрањац. Награђена је признањем поводом учешћа на концертима поводом године Моцарта (1991), и захвалницом ФМУ за изузетне заслуге и допринос Факултету (1999). Била је један од учесника на концерту поводом свечаног отварања Академије уметности у Бањалуци. Наступала је као солиста са оркестрима РТС-а , Војске Југославије и Српским камерним оркестром. Остварила је трајне снимке за потребе Радио Београда.Снимила је аудио касету и компакт диск (1996) у издању Сорабиа диска.

Била је председник жирија на такмичењима младих пијаниста у Зрењанину, Новом Саду и Лазаревцу. Радила је као клавирски педагог у Музичклој школи Мокрањац, а од 1995. године је ангажована на Катедри за клавир ФМУ у Београду. Њени студенти успешно делују као извођачи, клавирски педагози и корепетитори у музичким школама у земљи и шире.

Подели вест