Orthodox Celts - foto Uroš Žunić.jpg
Урош Жунић

Урош Жунић

Музички програм

ДОБРЕ СТВАРИ НЕ ТРЕБА МЕЊАТИ! Прослава Светог Патрика и ове године уз српске Ирце у Дому омладине

23.02.2023.

ДОБРЕ СТВАРИ НЕ ТРЕБА МЕЊАТИ! Прослава Светог Патрика и ове године уз српске Ирце у Дому омладине
Величина слова

Традиција се наставља: група Orthodox Celts ће јубиларни тридесети пут окупити своју верну публику да заједно прославе Дан Светог Патрика! За ову прилику "српски Ирци" се враћају у омиљени концертни простор, да 17. марта од 20 часова у сали Американа Дома омладине Београда одрже велики концерт, на којем ће извести свима драге, добро познате хитове.

Где се одржава

Дом омладине


Када се одржава

17. март у 20 часоваЦена карте

Промо цена: 1200динара, редовна цена: 1500динара

Група Orthodox Celts основана је 1992. године, а први концерт на Дан Светог Патрика одржали су 1993, пре тачно 30 година, те носе титулу бенда са најдужом специфичном музичком традицијом у српском рокенролу – Келти су једини бенд који од свог настанка сваке године на исти дан одржава концерт.

Orthodox Celts - photo Uroš Žunić 1.jpg
Урош Жунић

Фронтмен бенда, Аца Селтик, поводом предстојећег концерта поручује публици: “Када смо први пут изашли на бину, да јавно прославимо Дан Светог Патрика, 17. марта 1993, нико није могао ни да наслути шта ће се све догађати у годинама које су пред нама. Данас, 30 година касније, многе ствари су се промениле. И оне око нас, и оне у нама. Па и ми сами, на крају крајева. Ипак, једно је остало исто: глад за живом свирком и емоцијама које само овај концерт уме да пружи. И још нешто се није и никада се неће променити: публика. Наши фанови који су, с правом, од нас увек захтевали највише, а којима смо увек желели да дамо и више од тога. Не очекујте од нас ништа мање ни ове године, или било које године, на било ком концерту. Видимо се, традиционално, на концерту 17. марта 2023. у Дому омладине Београда. Срећан нам свима Saint Patrick‘s Day! П.С. Хоћете неко спектакуларно изненађење? Добићете га! Али, пссст… Да не кваримо тренутак…”

Први албум, под називом „Orthodox Celts“ објавили су 1994. године.  Низали су се „The Celts Strike Again“ (1996), „Green Roses“ (1999), „A Moment Like the Longest Day“ (2002), „One, Two“ (2007) и „Many Mouths Šut!“ (2017).

Својим фуриозним и експлозивним наступом, као и посебно емотивном интеракцијом са публиком, одушевљавају већ генерације слушалаца. Негујући традицију ирске музике, аутентичан стил и близак однос са фановима, Келти представљају препознатљив и јединствен музички феномен на овим просторима. Управо из тог разлога, бенд је једна од наших највећих концертних атракција, што потврђују сваким својим наступом.

Подели вест