shutterstock_538839685.jpg
shutterstock

shutterstock

Музички програм

„МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: Концерт пијанисткиње Марије Бајалице

14.03.2023.

„МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”: Концерт пијанисткиње Марије Бајалице
Величина слова

Историјски музеј Србије и удружење „Unica Art” организују у четвртак у 19 часова концерт пијанисткиње Марије Бајалице, једанаести у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”. Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда.

Где се одржава

Историјски музеј Србије


На програму су композиције Моцарта, Брамса и Пуланка, а поред њих ће у оквиру циклуса, као већ препознатљива особеност концерата, бити изведена и композиција изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на број телефона 064/8581-296. Резервације се примају сваког радног дана од 9 до 15 часова, а цена карте износи 250 динара.

Сви који нису у могућности да присуствују концерту, односно да благовремено резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије већ у петак. Такође, ту се налазе и снимци свих претходних концерата циклуса „Музиком кроз музеј”.

Недавно је из штампе изашла интерактивна монографија „Музиком кроз музеј” која путем QR кодова пружа могућност читаоцима да уживају у концертима из прве две сезоне циклуса, наведено је у саопштењу из овог музеја.

Подели вест